Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1018 від 04.06.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

Кращі безкоштовні розваги у світі

Кращі безкоштовні розваги у світі

Подорожі не повинні коштувати дорого. У кожній подорожі можна заощадитии на готелях і перельотах, але ж як щодо розваг? Пропонуємо Вам ознайомитись зі списком захоплюючих розваг, платити за які не потрібно: від відвідування храмів і музеїв до серфінгу і рок-фестивалів.

Відвідайте музеї Кенсінгтона в Лондоні, Великобританія

Кенсінгтон – район британської столиці, де проживають заможні пані та панови, що користуються послугами шоферів «Роллс-Ройс», і знаходяться всіма улюблені музеї. Музеї Кенсінгтона – культурний тріумвірат Лондона. Експонати, зібрані Чарльзом Дарвіном, прикрашають колекцію знаменитого Музею природної історії, в той час як перший у світі паровоз розташовується в Музеї науки. Ще є елегантний Музей Вікторії і Альберта, присвячений 5000-річчю моди і дизайну, в якому зібрано все, що люди коли-небудь створювали, щоб прикрасити одяу або інтер’єр, від примірників перського килимарства до пост-панківської вуличного одягу від Вів’єн Вествуд. Найприємніше те, що вхід у всі три музеї Кенсінгтона безкоштовний, хоча магазин подарунків V&A може порушити ваші плани щодо економії коштів.

Поспостерігайте за зірками в пустелі Невада, США

Ви ще не бачили блиск зірок, якщо ніколи не спостерігали за нічним небом в пустелі. І американська Невада, де розташована знаменита «Зона 51», для цього відмінно підходить. Якщо покинути забруднений і жвавий Лас-Вегас, то за його межами відкривається прекрасний вид на зоряне небо. Пустельні траси неподалік від міста Тонопа відкривають чистий простір з відмінною можливістю застати секретні випробування літаків, і, можливо, навіть НЛО над сусіднім озером Грум-Лейк. Якщо інопланетяни так і не з’явилися, то ви все одно залишитеся задоволені спогляданням понад 7 тисяч зірок і чіткої межі Чумацького Шляху.

Пообідайте в «Золотому храмі» в Амрітсарі, Індія

Гостинність – один з основних принципів релігії сикхів, тому вхід і їжа в «Золотому храмі» Амрітсара безкоштовні для будь-якої людини, що ступила на його територію. Кожен день близько 40 тисяч паломників прибуває в Гуру-ка-Лянгар – столову храму, схожу на величезний ангар, – щоб поїсти чапати (індійський хліб з пшеничного борошна), овочеві каррі і рис. Ми запрошуємо всіх приєднатися до черги на вечерю в храмі, розташованому в самому центрі озера Амріта Сараї («Озеро безсмертя»), а після – внести пожертвування, щоб допомогти благодійній діяльності. Після обіду в «Золотому храмі» ви зможете також безкоштовно залишитися на ніч у гуртожитку для паломників.

Відірвіться на фестивалі «Рок аль Парк» в Боготі, Колумбія

Набридло платити величезні гроші за рок-фестивалі в брудних полях? Тоді вирушайте на «Рок аль Парк» в Колумбію. Тут, звичайно, теж брудний майданчик і ненадійні туалети, але зате ціна квитка – нуль песо. Цей триденний латиноамериканський фестиваль – сцена для безлічі талантів, які виступають в напрямках від спід-металу до панку, блюзу і ска. Не думайте, що фестиваль якийсь сумнівний – в 2011 році на ньому, наприклад, серед інших виступала група «The Dead Kennedys». Є, щоправда, одне «але»: на території фестивалю заборонено курити, пити алкоголь і надягати металеві ремені.

Підніміться на Столову гору в Кейптауні, ПАР

На нашій планеті багато чудових місць з космічними цінами. На щастя, у разі Столової гори це не так. Той, хто зробить виснажливий похід від Кейптауна до її вершини, зможе насолодитися одним з найбільш вражаючих пейзажів Африки абсолютно безкоштовно, з можливістю повернутися назад у місто по канатній дорозі. Набравши достатньо питної води та захисних засобів, можна вибрати будь-який з 350 маршрутів через скелясті кручі або протестувати спеціальні маршрути для скелелазіння. Якщо не хочеться ризикувати, то можна слідувати по «Венстер-роут».

Розслабтеся на пляжі в Ріо-де-Жанейро, Бразилія

Коли жителі Ріо-де-Жанейро хочуть відпочити, вони відправляються не в задушливі клуби та дорогі ресторани, а на пляж. Піщані смуги Копакабани, Іпанеми, Лемі, Леблона і Барра-да-Тіжука заповнені серферами, командами з пляжного волейболу, музикантами з гітарами та просто красивими людьми. Візьміть трохи грошей на пиво в прилеглому кіоску, а все інше – безкоштовно. На більшості найпопулярніших пляжів є навіть безкоштовний wi-fi, який з’явився завдяки активній підготовці до Олімпіади 2016 року.

Помилуйтеся північним сяйвом в Лапландії, Фінляндія

Ціни, навіть на хот-доги і пиво, в Скандинавії вас неприємно здивують, але найдивовижнішим безкоштовним видовищем тут є зимове небо. Щороку з пізньої осені до ранньої весни північне сяйво малює на небі гіпнотичні яскраві картини, які за полярним колом пульсують ще сильніше. Лапландія – давно улюблене всіма місце, особливо крижані береги озера Інарі, на яких живе корінний фінський народ саами.

Катайтеся на поромі Стейтен-Айленд Феррі, Нью-Йорк, США

Ви не можете говорити, що бачили Нью-Йорк, якщо не побували на Стейтен-Айленд Феррі. Безкоштовний круїз з Сент-Джорджа до Уайтхоллу в Манхеттені дозволить вам побачити проблиски тієї Америки, яка вітала тисячі нових іммігрантів в XIX столітті. Безперечно, яскраве видовище – вид на Статую Свободи з ніг до самого факела – відходить на другий план, коли наближається Уайтхолл на тлі гігантських хмарочосів.

Подивіться на «Симфонію вогнів» в Гонконзі, Китай

Палаючий горизонт Гонконгу – одне з найбільших видовищних в світі, створених людськими руками. «Симфонія вогнів» – це лазерне шоу, яке починається щовечора з 8 годин. Воно включає освітлення на 20 хмарочосах ділового центру, а в особливих випадках, на зразок Нового року, до лазерного шоу додається феєрверк. Кращі точки для спостереження – набережна Чімсачей, площа Цзіньцзицзін в Ван Чаї та пороми, які перетинають гавань Вікторія навхрест.

04.06.2021



Рівне-Ракурс №10 від 04.06.2021p. 
На головну сторінку