Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1019 від 10.06.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

5 дивних звичаїв і манер, які чомусь є нормою в Європі

5 дивних звичаїв і манер, які чомусь є нормою в Європі

У кожної країни існують традиції, які можуть шокувати іноземців. Те, що нормально європейцеві, може українцеві здатися абсолютно неприйнятним, хоча нас розділяють і не такі великі відстані. Сьогодні розповімо вам про дивацтва, з якими можна зіткнутися в Європі.

Шведи віддають перевагу майже зіпсованому оселедцю

У Швеції люди дуже дивно їдять цю рибу, тому що вони вважають, що вона набагато смачніша, коли починає псуватися. Для досягнення такого рівня готовності у них навіть є спеціальні рецепти. Наприклад, в класичному варіанті рибку натирають сіллю і спеціями, а потім залишають на сонці на пару днів. Важливо не пропустити момент, коли зі стадії бродіння вона стане переходити в стан протухлого і ні на що непридатного оселедця. Коли вона дійде до кращого свого стану на сонечку, запах у неї буде не виносливим для української людини, але шведи вважають, що заради відмінного смаку можна і потерпіти.

Угорці п’ють не цокаючись

Якщо ви опинитеся в питному закладі з угорцями, то пам’ятайте, що вони не цокаються під час вживання різних напоїв. Історія ця бере початок ще в XIX столітті, коли австрійці перемогли угорських революціонерів. Ті ж побачили, що переможці відзначають перевагу цокаючись кружками, так що вирішили зробити все навпаки. З тих пір угорці і стали бойкотувати всякі цокання за столом.

Француженки заявляють про свободу капелюшком

В кінці листопада у Франції відзначають День Святої Катерини. Вона є покровителькою всіх незаміжніх жінок. В цей день всі жінки, які досягли 25 років і залишилися вільними, носять на головах капелюшки традиційно жовтого або ж зеленого кольору, але сьогодні дозволяється втілювати сміливі ідеї і в інших кольорах. Вони є своєрідним символом мудрості і віри. Цікаво, що для кожної дівчини такий жест означає різне: одні носять такі капелюшки, щоб показати свою силу і незалежність, інші ж надягають їх для залучення уваги чоловіків, кажучи таким чином, що вони вільні.

Німецьким холостякам дарують шкарпетки

У Німеччині до самотніх відносяться трохи інакше, ніж в сусідніх країнах, і німцям-одинакам найбільше не позаздриш в їх же День народження. У будинку людини, якій виповнилося 25 і більше, а він все ще не обзавівся парою, прийнято розвішувати цілу гірлянду з шкарпеток. Крім іншого, іменинник ще й повинен випивати певну кількість алкоголю за кожну пару.

Норвезьким бабусям місцем не поступаються

У Норвегії є багато дивних для нас традицій, і ця якраз до них відноситься. Справа в тому, що поступатися місцем людям похилого навіть в громадському транспорті у них не прийнято, так як такий вчинок розцінюється як демонстрація своєї фізичної переваги.

10.06.2021



Рівне-Ракурс №10 від 10.06.2021p. 
На головну сторінку