Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1019 від 10.06.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

3 цінних артефакти, які були знищені через людську дурість

3 цінних артефакти, які були знищені через людську дурість

Коли вченим трапляється знайти яку-небудь реліквію, то вони буквально здувають з неї пилинки. І не дарма, адже такі речі приховують відповіді на питання, що хвилюють все людство. Зовсім по-іншому з такими цінними предметами поводяться звичайні люди, які не знають про їх важливість та унікальність. Найстрашніше відбувається, коли реліквії потрапляють в руки невігласів, адже таку зустріч речі можуть не пережити. Нижче представляємо вам добірку історичних та культурних цінностей, які були знищені людиною через її дурість.

Наскальні малюнки в каньйоні Грейпвайн

Корінні американці ставилися до каньйону Грейпвайн як до священної землі. Там були знайдені різні наскальні малюнки. Одного разу чоловік вирішив прогулятися по каньйону, але не просто так, а щоб потренуватися в стрільбі з пейнтбольної рушниці. Мабуть, дерев в якості мішеней йому було недостатньо, і він вирішив постріляти по наскальних зображеннях. Пізніше звуки пострілів почула охорона і схопила вандала.

Чоловік зізнався, що бачив попереджувальні знаки про те, що тут знаходиться пам’ятник, але не надав цьому значення. Він був оштрафований на 10 тисяч доларів за свій необдуманий вчинок. До речі, фарбу зі скелі так і не вдалося відтерти, не пошкодивши при цьому написи.

Піраміда майя

Одна з найбільших пірамід майя була побудована близько 2 000 років тому на території сучасного Белізу. У давні часи вона вважалася головною святинею для членів племені.

У 2013 році її зруйнували за допомогою екскаваторів, а каменем з неї вирішили вимостити дорогу. Працівники, які брали участь в акті вандалізму, виправдовувалися тим, що пам’ятник знаходиться на приватній території. Правда, уряд не оцінив таку діяльність і не тільки завів кримінальні справи на організаторів, а й виписав безліч штрафів.

Черговими жертвами людської дурості стали експонати одного музею, які дівчина примудрилася пошкодити, поки робила селфі.

Стародавні гробниці в Китаї

У найбільшому китайському місті Гуанчжоу археологи займалися розкопками, і їм навіть вдалося знайти п’ять стародавніх гробниць. Після плідної роботи вони з радістю пішли на вихідні, а коли повернулися на місце розкопок в понеділок, то нічого не виявили.

Як з’ясувалося, по сусідству з археологами робочі проводили лінію метро, ??а наткнувшись на артефакти, просто знесли їх. Працівники стверджували, що не були обізнані про події археологічних робіт. Так це чи ні, вже неважливо, тому що стародавні поховання все одно вже знищені.

10.06.2021



Рівне-Ракурс №10 від 10.06.2021p. 
На головну сторінку