Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1020 від 17.06.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

Місця, існування яких не доведено

Місця, існування яких не доведено

Отже, розпочнемо наш список з

Атлантиди...

Досі легенди про цю розвинуту цивілізацію не покидають нас. Сьогодні існує чимало думок щодо місцезнаходження даного острова: хтось вважає, що він знаходився серед Середземного моря, або ж був островом в Атлантичному океані. Дехто навіть стверджує, що атланти жили в Антарктиді, на берегах Тихого та Індійського океанів...

Ельдорадо

Ельдорадо має назву «Втрачене золоте місто». Хоча легенди про це місто здаються занадто нереальними, безліч подорожуючих вирушають у пошуках цього загадкового місця.

Лемурія

Вважалося, що Лемурія – континент, який існував на берегах Тихого та Індійського океанів. Були думки, що ця втрачена земля пішла на дно з якихось страшних причин. Сучасні науковці ж вважають, що легенди про Лемурію – це просто вигадка.

Авалон

Авалон – острів, тісно пов’язаний з легендарним королем Артуром. За легендами, Авалон був місцем, що славиться яблуками. Він також був місцем, де був викований знаменитий меч Артура Ескалібур. Довгі роки вважалося, що Гластонбері був тим самим Авалоном з легенд про короля Артура. Повідомлення про те, що могила короля і його дружини була знайдена в Гластонбері, зробили популярною цю теорію. Проте до цих пір ведеться безліч суперечок про те, де ж насправді знаходився «яблучний острів».

Офір

Згаданий в Біблії, як багатий порт, Офір міг перебувати в кількох можливих місцях, як припускають сьогодні. За різними версіями цей порт міг бути в Африці, Азії або навіть в Америці. Деякі джерела стверджували, що він був в сучасному Зімбабве або на березі Червоного моря. Інші були впевнені, що цей знаменитий порт міг бути на території сучасного Пакистану, в Індії чи десь в Саудівській Аравії. Інші ж говорили, що Офір знаходиться в Перу. Як видно, він міг бути де завгодно, але чи був взагалі?

Шангрі-Ла

Вперше згадана Джеймсом Хілтоном в романі «Втрачений горизонт», Шангрі-Ла була такою красивою, що людству навряд чи наводилося бачити у своєму житті щось подібне. Хілтон описав її, як долину, де люди жили довго і щасливо. Це місце було ізольоване від сучасної цивілізації і було оточене горами Куньлунь. Де саме могла бути ця країна, точно не відомо, але багато хто вірить, що вона знаходиться десь в Тибеті чи в Північній Індії. Насправді це літературна алегорія Шамбали.

Шамбала

Шамбала має неабияке значення для буддистів, вони вважають її «чистою землею». Судячи з легенди – це місце, в якому жили «просвітлені», місце, що дарує мир і щастя. Через це багато хто запевняє, що цього місця ніколи не існувало, а всього лиш плід уяви наших предків.

17.06.2021



Рівне-Ракурс №10 від 17.06.2021p. 
На головну сторінку