Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1024 від 22.07.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Посуд жовтіє?

Посуд жовтіє?

Ось як його врятувати…

З роками будь-який емальований посуд (та й будь-яке інше кухонне начиння) тьмяніє, жовтіє. І така, ще зовсім недавно, улюблена каструлька вже не викликає радості, коли в ній щось готуєш. Як навчитися утримувати посуд в хорошому стані і зробити так, щоб вона мала гарний вигляд?

Гуща від звареної кави

Геніально відмиває жовті боки як в середині так і зовні каструль, та й в цілому після обробки кавовою гущею посуд сяє білизною. Наносимо, ретельно тремо, швиденько змиваємо. Краса!

Оцет

Тут важливо не забути гумові рукавички. Змочуємо вату або губку в оцті і наносимо на поверхню і середину каструлі. Чекаємо пів години і змиваємо. Усе!

Білизна

Думаю, ви й не підозрювали, що засіб для ванної кімнати відмінно доглядає і за посудом, даруючи їй білосніжний вигляд. Робимо розчин приблизно один до десяти з водою і замочуємо в ньому нашу посуд на кілька годин.

Сода і сіль

Напевно, найпростіший і популярний засіб серед господинь. Відмінно очищає дно і боки каструлі, і при цьому не шкодить емальованій поверхні. Очистивши від накипу і жовтизни свій посуд, потрібно обов’язково промити його ще й мийним засобом, або протерти спиртом для блиску.

Яблучна і лимонна кислоти

Відмінний засіб від будь-накипу. Із задоволенням додаю яблучну або лимонну кислоту і в чайник, і навіть в пральну машину. Це геніальний засіб допомагає без шкоди для посуду і електричних тенів позбутися старого накипу.

Розчин мила

Тут взагалі простіше простого! Беремо пів літра води і тремо на дрібну тертку шматок господарського мила. Отриманою рідиною намазуємо каструлю і залишаємо на ніч, а якщо потрібно відтерти нагар зовні, то намазуємо її всю. Вранці набагато легше буде очистити брудне від кіптяви дно.

Ще з особистого досвіду я вивела для себе просте правило – потрібно дбайливо ставитися до свого кухонного начиння. Не залишати не вимитий посуд навіть на недовгий час, а очищати від бруду відразу. Не можна ставити каструлю на вогонь без будь-якої рідини в ній. Не шкребти і не віддирати бруд залізними йоржиками, вони руйнують поверхню. І тоді, однозначно, ваш посуд прослужить вам довго і буде радувати своїм доглянутим виглядом.

22.07.2021



Рівне-Ракурс №10 від 22.07.2021p. 
На головну сторінку