Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1025 від 29.07.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Тонізуючі маски для шкіри

Робимо власноруч з продуктів, які знайдуться на кухні

Від прищів

Зробіть пюре з банана й меду, змішавши їх у рівних пропорціях. Нанесіть на обличчя: цинк і вітамін С у складі маски усувають запалення й зменшують почервоніння, відлущують зайве й повертають шкірі здоров’я.

Від судинних зірочок

Натріть на тертці картоплину й додайте мелені вівсяні пластівці. Наносьте щодня на проблемні ділянки на 10-15 хв. Судинні зірочки стануть менш помітними.

Для тонусу

Підбадьорити клітини шкіри, покращити мікроциркуляцію і підживити шкіру протеїнами допоможе білкова маска: збийте міксером у тугу піну 1 білок і нанесіть на шкіру. Через 10 хв. змийте. За регулярного застосування шкіра стане більш пружною.

Для захисту

Щоб зміцнити бар’єрну функцію шкіри, допомогти їй краще протистояти стресу й несприятливій екології, раз на тиждень робіть маску зі столової ложки теплої оливкової олії, одного жовтка й ложки будь-якого натурального фруктового соку.

Від лущення

Якщо шкіра обвітрена, допоможе маска з жирного сиру, морквяного соку й молока: змішайте їх у рівних пропорціях і потримайте на шкірі 15 хв.

Для очищення

М’який пілинг для сухої й чутливої шкіри: змішайте по 1 ст. л. манної крупи й мелених вівсяних пластівців, додайте 2 ч. л. сметани, 1 ч. л. оливкової олії і яєчний жовток. Нанесіть на шкіру й залишіть до напіввисихання. Потім акуратно зберіть маску з обличчя обережними рухами. Дуже делікатне й ефективне очищення.

Від зморшок

Щоб шкіра довше залишалася еластичною і молодою, робіть маску зі сметани й куркуми: 0,5 ч. л. спеції змішайте із 2 ст. л. сметани й нанесіть на обличчя на 10 хв. перед сном.

Від жирного блиску

Жирна й комбінована шкіра буде менше блищати, якщо вранці ви робитимете маску з квасолі. Замочіть білу або строкату квасолю на ніч, а вранці зробіть пюре, додайте 1 ст. л. оливкової олії і 1 ч. л. лимонного соку. Нанесіть товстим шаром на обличчя і тримайте 15 хв.

29.07.2021



Рівне-Ракурс №10 від 29.07.2021p. 
На головну сторінку