Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1025 від 29.07.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

З чого роблять мочалки. Переваги і недоліки натуральних матеріалів

В останні роки мочалки з натуральних матеріалів стали неймовірно популярними. Це обумовлено прагненням людей вести здоровий спосіб життя і використовувати за можливістю натуральні товари і продукти.

Натуральні мочалки дійсно впливають на організм людини, але вони не такі невибагливі у використанні, як синтетичні. Щоб мочалка з натурального матеріалу прослужила довго, за нею необхідно правильно доглядати.

Мочалка з льону. Такі мочалки дбайливо доглядають за шкірою, при цьому добре її масажують, очищують пори, стимулюють циркуляцію крові. Не викликають алергії. Лляні мочалки добре поглинають воду, відмінно піняться, швидко сохнуть і мають досить довгий термін служби.

Мочалка з люфи. Люфа – це рослина сімейства гарбузових, у народі називається «скажений огірок». Мочалки з люфи володіють чудовим відлущувальним, масажним і антицелюлітним ефектом. Глибоко очищують шкіру, сприяють насиченню її киснем, стимулюють кровообіг, поліпшують регенерацію клітин шкіри. Мочалки з люфи дуже міцні і довго служать. Для людей з чутливою шкірою така мочалка не підійде, тому що має сильну жорсткість. Щоб люфа пом’якшала, її замочують на 10 –15 хвилин у гарячій воді. Чим менша люфа, тим вона м’якша.

Мочалка з сизалю. Сизаль – це волокно з листя мексиканської агави. Як правило мочалки з сизалю випускаються у формі плетених рукавиць. Такі мочалки мають підвищену жорсткість і не підходять для частого застосування. Вони відрізняються прекрасним антицелюлітним ефектом, але використовувати її бажано не частіше 2-х разів на тиждень. Для зм’якшення рукавиці з сизалю, її необхідно опустити в окріп. Мочалки з сизалю не придатні людям з чутливою шкірою та людям з великою кількістю родимок. Такі мочалки погано піняться. Але при цьому вони мають довгий термін служби і недорого коштують.

Мочалка з лика. Лико – це молодий підкірний шар липи. Мочалка з лика вважається однією з найкорисніших для шкіри людини. Глибоко очищає пори, убиває мікроби (при митті виділяються фітонциди), володіє відлущувальним ефектом. Такі мочалки недорогі, але й недовговічні, тому що в процесі миття поступово кришаться.

Мочалка з рами (китайська кропива). Мочалки з кропиви володіють масажним і антицелюлітним ефектом. З мочалок, що володіють такими ж властивостями, мочалки з рами є найбільш дбайливими для шкіри, тому що вони м’яко шліфують шкіру, а не обдирають її. Мочалки з рами добре очищають шкіру, стимулюють кровообіг і не викликають алергії. Такі мочалки міцні й недорогі.

Мочалка з береста. Такі мочалки дуже корисні для шкіри, тому що виконують антисептичну і протизапальну дію. Добре очищають шкіру, допомагають позбутися від вугрів, мають масажний ефект, сприяють позбавленню від целюліта. Коштують дорожче звичайних мочалок.

Мочалка-щітка з натуральної щетини. Такими мочалками можна не тільки митися, але й робити сухий масаж проблемних зон тіла. Мочалки-щітки досить жорсткі і тому не підходять для частого застосування та чутливої шкіри.

Морські губки. Дивовижно приємними та неймовірно ніжними для шкіри є морські губки. Ці мочалки прекрасно піняться, дбайливо відлущують шкіру і не викликають алергії. Вони добре підходять для дитячої шкіри. Недоліками цих мочалок є короткий термін служби та висока ціна.

29.07.2021



Рівне-Ракурс №10 від 29.07.2021p. 
На головну сторінку