Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1027 від 11.08.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

У рівненському аеропорту – новий керівник. Тимчасовий

У рівненському аеропорту – новий керівник. Тимчасовий

Термін дії контракту з попереднім директором комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Рівне» Ігорем Насинюком завершився 30 липня. Летовище він очолював з 2015 року. Відтак голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук призначив тимчасово виконувати обов’язки керівника летовища нову людину – Олександра Якубця. Відповідно до розпорядження, він працюватиме на умовах строкового трудового договору з 2 серпня до 1 вересня 2021 року.

Олександр Якубець закінчив Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого, працював слідчим в органах прокуратури, в тому числі в Генеральній прокуратурі України. Перед призначенням на посаду директора Міжнародного аеропорту Рівне працював у Територіальному управлінні Державного бюро розслідувань (м. Львів).

Протягом терміну дії контракту Олександр Якубець має провести аналіз фінансово-господарської діяльності підприємства, зокрема, вивчити ситуацію з боргами летовища, передусім, заборгованістю із заробітних плат, а також питання здачі комунального майна в оренду.

Зауважимо, що на сесії обласної ради 19 серпня депутати планують розглянути питання «Про контракт з директором Обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Рівне». На цю посаду претендують троє: окрім Олександра Якубця, це попередній директор летовища Ігор Насинюк та експерт проєкту ЄС щодо підтримки органів влади України в розробці національної транспортної моделі та генерального плану Кирил Новіков. Усі три кандидати пройшли затвердження конкурсної комісії.

Голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук: «Пропозиція довірити тимчасове керівництво аеропортом саме Олександру Якубцю у публічному просторі вперше прозвучала під час нещодавніх бюджетних слухань. Адже на кожній сесії обласна рада спрямовує суттєві кошти платників податків на погашення боргів аеропорту із заробітної плати, за комунальні послуги та енергоносії. Фактично ці кошти спрямовуються на підприємство, яке зараз надає мінімум послуг. При цьому КП «Міжнародний аеропорт Рівне» – єдиний комунальний заклад, якому обласна рада наразі «гасить» борги із заробітної плати у межах відповідної програми. Але найприкріше, що під час зустрічей, форумів, засідань спільних комісій, де обговорювалася доля нашого летовища, ми не почули від попереднього керівника реальної стратегії, дорожньої карти розвитку аеропорту. Натомість, як голова обласної ради, я отримую депутатські запити від колег про те, чому наш аеропорт, маючи десятки мільйонів боргів, виступає спонсором фестивалів... Тому, зважаючи на свій досвід, до найближчої сесії Олександр Якубець виконуватиме обов’язки керівника КП і за цей період спробує розібратися з фінансово-господарським станом підприємства».

11.08.2021Інформація Рівненської обласної ради



Рівне-Ракурс №10 від 11.08.2021p. 
На головну сторінку