Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1030 від 26.08.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Шоколадний медовик

Шоколадний медовик

На форму 22см: Тісто: 350 г борошна; 30 г какао; 150 г цукру; 70 г меду; 100 г вершкового масла; 2 яйця; 5 г соди; 5 г розпушувача.

Борошно просіюємо разом з какао і розпушувачем. В каструльці на водяній бані підігріваємо мед, цукор, масло так, щоб цукор розтав, додаємо яйця і соди, варимо 10 хвилин, постійно помішуючи. Зняти з вогню, додати борошняну суміш, замісити тісто, охолодити, розділити на 8 частин, кожну загорнути в плівку і залишити в холодильнику на 30 хвилин щонайменше. Розкачуємо за чергою кожен шматочок, випікаємо 8-10 хвилин при 180С, відразу гарячим обрізаємо краї до потрібного нам розміру і охолоджуємо.

Крем:

500 мл молока;

3 яйця;

40 г крохмалю;

150 г цукру;

150 г вершкового масла;

100 г чорного шоколаду;

ваніль за смаком.

Молоко доводимо до кипіння. В мисці змішуємо яйця, цукор, ваніль, крохмаль, перемішуємо, додаємо трохи киплячого молока, перемішати. Суміш вертаємо в каструльку з молоком і, постійно помішуючи варимо до консистенції сметани, знімаємо з вогню. Шоколад розтоплюємо на водяній бані і додаємо до крему. Охолоджуємо крем до кімнатної температури. М’яке масло починаємо збивати міксером до пишної маси, поступово додаючи заварний крем.

Перемазуємо всі коржі кремом, загортаємо торт в плівку і залишаємо в холодильнику на 10-12 годин. Тоді плівку знімаємо, прикрашаємо торт і можна подавати.

26.08.2021



Рівне-Ракурс №10 від 26.08.2021p. 
На головну сторінку