Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1030 від 26.08.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як очистити кухонні предмети, на догляд за якими не вистачає сил

Для кожної жінки важливо, щоб на кухні панував порядок, і для цього докладаються певні зусилля, але є речі, на очищення яких може не вистачати часу, сил і ентузіазму. Чистити такі предмети необхідно, так як деякі з них можуть псувати загальний вигляд вичищеної кухні або накопичувати бактерії з мікробами.

Як вимити чашки від нальоту

Від чаю або інших фарбувальних напоїв на стінках чашок може накопичуватися наліт, і не завжди миючий засіб може впоратися з цим завданням. Можна спробувати звичну всім соду. Для цього її треба насипати на мочалку і гарненько потерти чашку. Можна повторити кілька разів.

Тостер

Якщо дана техніка використовується постійно, то в ній може накопичуватися велика кількість крихт, і через це тости можуть бути не дуже смачні. Складність полягає в тому, що тостер забороняється мочити зсередини. Для цього можна використовувати фен, але режим повинен бути холодний, або довгий йоржик відповідного розміру.

Фільтр для води

Усередині глечика для фільтрації води може утворюватися тонкий слизький наліт, і якщо його вчасно не видаляти, то вода може стати абсолютно непридатною для пиття. Після того, як був замінений картридж, варто гарненько вимити глечик. Справитися з цим завданням може звичайний гель для миття посуду або мило. Якщо утворилася цвіль, то треба обробити глечик водою, розведеною оцтом в пропорціях 1:1. Після цього помити звичайним способом.

Пластикові контейнери

Багато людей використовують пластикові контейнери для того, щоб зберігати їжу або брати її з собою. З плином часу вони можуть набувати жовтий наліт і запах з’являється не дуже приємний. Справитися з таким завданням може харчова сода. Необхідно пару ложок продукту насипати в контейнер і додати гарячої води. Залишити протягом 2 годин, а потім вимити. Завдяки цьому не буде ніякого запаху.

З жовтизною допоможе впоратися господарське мило. Його треба натерти на тертці, і зробити кашку, змішавши його з водою. Отриманий склад нанести на проблемні ділянки, почекати пару годин, а потім змити.

Чайник

Будь-який чайник необхідно регулярно очищати, бо через воду на ньому може утворюватися наліт, і в результаті вода може бути з білими пластівцями. Усунути таку проблему досить просто. Необхідно пакетик лимонної кислоти (8 г) насипати в чайник і гарненько прокип’ятити. Після цього можна злити воду і помити прилад. Для досягнення бажаного результату процедуру можна повторити кілька разів.

Скляні склянки

Після миття скляні склянки можуть ставати тьмяними і каламутними. Таке явище може з’являтися, якщо вода дуже жорстка. Справитися з такою проблемою можна, і для цього буде потрібен оцет 9?%. Необхідно продукт змішати з водою в пропорціях 1:1. В отриману суміш треба занурити склянки і витримати протягом 30 хвилин. Після цього їх треба обполоснути і гарненько протерти, але за допомогою поліруючих рухів.

26.08.2021



Рівне-Ракурс №10 від 26.08.2021p. 
На головну сторінку