Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1030 від 26.08.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Шокуючі речі, які робили зірки, щоб вжитися в роль

Шокуючі речі, які робили зірки, щоб вжитися в роль

Для повного втілення персонажів, яких вони зображують, багато акторів йдуть далі зубріння сценарію або грою перед дзеркалом. Багато зірок практикують емоційні вправи для створення реалістичних і переконливих ситуацій, завдяки яким вони буквально вживаються в роль.

Джаред Лето

Коли актор взявся за роль Джокера у «Загоні самогубців» з’явилося безліч чуток про божевільні речі, які він накоїв, перевтілившись в свого героя-психопата. Найзнаменитіша історія свідчить, що він послав щура своїй партнерці по зйомкам, Марго Роббі в ролі Харлі Квінн, щоб встановити хімію між персонажами. Надалі актриса підтвердила цей слух, а Джаред Лето спростував. Мабуть, вийшов з ролі, став знову просто актором і стер цей епізод зі своєї пам’яті.

Роберт Де Ніро

Те що актор – справжній професіонал, ми знаємо вже давно, але ось чергове підтвердження. Щоб підготуватися до своєї ролі у фільмі Мартіна Скорсезе «Таксист», Роберт Де Ніро працював водієм таксі по 12 годин на Нью-Йорку. Одного разу він розповів, як один з пасажирів, побачивши його ім’я на водійських правах, впізнав актора і вигукнув: «Боже мій, ви тільки що отримали «Оскар». Невже так складно акторам знайти нову роль?».

Аль Пачіно

Вжившись в роль поліцейського Френка Серпіко, який виступив з викриттями масової корупції в поліції, Аль Пачіно сам мало не заарештував водія вантажівки за вихлопні гази.

Я крикнув: «Навіщо ти викидаєш це лайно на вулицю?» Він сказав: «Хто ти?» Я крикнув: «Я коп, а ви заарештовані, зупиніться!» Я витягнув свій значок Серпіко. На мить це була фантазія. Я збирався посадити його під цивільний арешт, але потім зрозумів, що роблю.

Джеймі Фокс

Для зйомок фільму «Рей», біографії знаменитого американського джазового музиканта Рея Чарльза, Фоксу запропонували встановити протез, який би імітував сліпоту співака. В інтерв’ю New York Times, актор описував цей досвід, як дуже клаустрофобний і повний тривожності.

«Уявіть, що ваші очі закриті 14 годин в день. Це як в’язниця», – пояснив він. Актор додав, що часто його колеги забували, що він не міг бачити, і залишали його шукати дорогу на знімальному майданчику.

Хеллі Беррі

Щоб правдоподібно зіграти наркоманку у фільмі «Тропічна лихоманка», актриса відвідала справжній наркопритон. Вона також розповіла в інтерв’ю Венді Вільямс, що не милася 10 днів поспіль під час зйомок фільму. На справедливу недовіру з боку Вільямс, Берії сказала їй: «Запитай Семюеля Л. Джексона! Він повинен був відчути це».

Деніел Дей-Льюїс

Актор широко відомий своїми кроками, які він робить для втілення своїх персонажів в кіно.

В «Останньому з могікан» його вчили знімати шкуру з тварин, будувати каное, кидати томагавк і перезаряджати мушкети під час бігу. Він також відмовився використовувати сучасні технології на знімальному майданчику.

Точно так же для своєї роботи над фільмом «Суворе випробування» він жив на знімальному майданчику села 17-го століття без електрики і водопроводу, побудував будинок свого персонажа вручну, використовуючи інструменти тієї епохи, і подорожував на конях.

Джоді Фостер

Актриса працювала з агентами ФБР, щоб підготуватися до своєї ролі Клариси в «Мовчанні ягнят». Вона вивчила розпорядок дня стажистів в Академії ФБР в Куантіко і зустріла Джона Дугласа, людину, яка відома як провідний експерт з серійним вбивцям в США.

Ніколь Кідман

Для зйомки в серіалі «Дев’ять зовсім незнайомих людей» Ніколь Кідман пів року жила як російська красуня, директор дивного пансіонату Маша і відгукувалася тільки на це ім’я. Щоб знайти спокійну енергетику цієї героїні, актриса часто підходила до людей, клала руку їм на серце або тримала їх за руку.

26.08.2021



Рівне-Ракурс №10 від 26.08.2021p. 
На головну сторінку