Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1031 від 02.09.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Володимир Хомко про День міста, минуле і майбутнє…

Володимир Хомко про День міста, минуле і майбутнє…

День міста – це не лише свято, а й день, коли варто проаналізувати ситуацію в обласному центрі і зрозуміти, що зроблено, а головне, що треба зробити. Для того, аби краще зрозуміти тенденції нашого міста, автор попросив дати інтерв’ю людину, яка найкраще знає все, що стосується життя Рівного, адже він керував нашим містом з 2008 до 2020 року – Володимира Хомка. Колишній міський голова, а нині депутат міської ради, відразу погодився, і ми зустрілись.

Напевно, більше ніж я в Рівному у Володимира Хомка ніхто з журналістів інтерв’ю не брав, адже наше спілкування почалось з 2006 року, коли Володимир Євгенович керував «Рівнеоблводоканалом». За ці півтора десятиріччя не можу не сказати, що Володимир Хомко чітко і точно розуміє суть справ, любить наше місто і вміє ним керувати. Це правда, і сьогодні, коли Володимир Хомко не займає жодної офіційної посади, це можна написати без ризику, що мене звинуватять у підлабузництві.

Отже, Володимир Хомко про свято

День міста для мене дійсно свято, тому що тут я народився, вчився в школі, у ВНЗ, тут розпочалась і пройшла моя трудова діяльність, тут живуть мої друзі, і я щиро люблю своє місто. Коли я був мером, День міста для мене був важким робочим днем, а зараз цей день просто святковий.

Про депутатів міської ради

Я вже працюю з четвертою каденцією депутатів нашої міської ради. Мушу визнати, що депутатський корпус відчутно змінився. Скажу відверто – років 10-12 тому працювати з депутатами було легше. З моєї точки зору нинішня модель виборів до міських рад в Україні невдала, адже ставить міських депутатів в жорстку залежність від політичного керівництва в Києві. От скажіть мені, які політичні інтереси можуть бути в міській раді, адже ми вирішуємо суто господарські питання? Я ще розумію політичну боротьбу в Верховній чи в обласній раді, а на рівні міста потрібні люди, які фахово розбираються в міському господарстві, вміють відшуковувати шляхи поповнення міського бюджету та вміють його найбільш ефективно витрачати.

Про успіхи

За ті дванадцять років, що я керував містом,важко перелічити в одному інтерв’ю все, що вдалось зробити. Дороги – лише за минулий рік було відремонтовано десять доріг. Були капітально відремонтовані два Будинки культури, збудовано три десятки спортивних майданчиків, змогли зробити зал для боротьби, шаховий клуб, привели в порядок спортивні школи, почали будувати спортивний комплекс «Авангард», в парку зробили літню естраду і Таємниче підземелля та ще багато інших об’єктів. Нам вдалося суттєво оновити тролейбусний парк, при цьому не за кредитні кошти. Я вже не говорю про проєкт НЕФКО, який дасть можливість проводити термомодернізацію будівель і за рахунок економії коштів на опаленні виплачувати кредит. Нагадаю, що Рівне один з лідерів в державі за рівнем енергозбереження будівель. В робочому стані всі комунальні підприємства. Взагалі, наша команда передала місто без боргових чи кредитних зобов’язань. Скажу більше – ми залишили нашим наступникам профіцит в 160 мільйонів гривень.

Про прорахунки

Безумовно вони були, але їх не може не бути, якщо ти працюєш. Перераховувати їх не буду. Залишу це своїм ворогам. Скажу тільки про один недолік свого характеру – завжди казав дурням, що вони дурні. Хоча знаю, що політик на це не має права. Не треба було входити у війни з деякими політичними силами. Так, прорахунки були, але їх і не може не бути, якщо ти займаєш відповідальну посаду.

Про день сьогоднішній

Хочу нагадати, що мій трудовий стаж складає 46 років. Наразі я відпочиваю, серйозно зайнявся своїм здоров’ям. Слідкую за ситуацією в місті, працюючи в нашій міській раді. Іншими словами – тримаю руку на пульсі життя Рівного. Давати якісь характеристики процесам, що відбуваються в місті – не хочу. Я думаю, це буде логічніше зробити під новий рік.

Про майбутнє

Коли мені задають питання – як справи, я завжди жартома відповідаю – «не дочекаються». Почуваюся бадьоро і впевнено. Маю плани на майбутнє…

На цьому ми з Володимиром Хомком сказали одне одному до побачення. Сподіваюсь, що воно відбудеться дуже скоро…

02.09.2021Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 02.09.2021p. 
На головну сторінку