Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1032 від 09.09.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Цитрусовий порошок зі шкірок мандаринів та апельсинів

Цитрусовий порошок зі шкірок мандаринів та апельсинів

Цедра не завжди є під рукою, а бігти в магазин по лимон чи апельсин не завжди є можливість. Та й більше не треба цього робити! Тепер у вас вдома завжди буде цитрусовий порошок, який готується зі шкірок фруктів.

Готувати порошок дуже просто. Треба ретельно вимити фрукти (мандарини, апельсини або лимони), зняти шкірку (мандарини можна просто полупити, а з апельсинів та лимонів шкірку зрізати). Далі покласти на рушничку біля батареї, щоб шкірки добре висохли.

Потім скласти у щільний пакет і трохи потовкти молотком для відбивних. А далі змолоти у кавомолці, щоб вийшло дрібно або з крупинками.

Цитрусовий порошок виходить дуже ароматний! Його треба зберігати у баночці, яка щільно закривається. Можна ще додати ванілі. При додаванні у тісто або крем, порошок додає йому гарного золотавого кольору і неймовірний аромат.

Якщо готувати порошок зі шкірок мандаринів, білу м’якоть можна не обрізати. Після висушування вона не гірчить – перевірено! Вона трошки менш ароматна, але дає тісту (особливо дріжджовому) дуже красивий колір.

А шкірку з лимонів та апельсинів краще обрізати, а потім сушити.

09.09.2021






Рівне-Ракурс №10 від 09.09.2021p. 
На головну сторінку