Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1033 від 17.09.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Кілька проблем зі здоров’ям, про які свідчать холодні руки

Наявність холодних долонь не завжди є наслідком перебування взимку на вулиці без рукавичок. Нерідко за наявності цілком позитивних температур навколишнього середовища деякі люди зіштовхуються з проблемою холодних і вологих долонь. Про те, провісниками яких розладів у організмі можуть бути холодні долоні, нам розповіли лікарі.

«Фізіологічні навантаження під час виконання ряду фізичних вправ можуть призвести до холодних долонь. Найчастіше до такого фактору схильні люди, які дотримуються низькокалорійного харчування. Відсутність достатньої кількості калорій в організмі може порушити процес терморегуляції у людини. Нерідко холодні долоні спостерігаються у людей, що мають проблеми з роботою щитоподібної залози, порушеннями нервової системи, а також такого вазоспастичного захворювання як хвороба Рейно. До появи холодних долонь також можуть призвести порушення у роботі кровообігу (за наявності анемії), або наявність вегетосудинної дистонії», – поділилися фахівці.

Тому, якщо у вас постійно мерзнуть руки, і це ніяк не пов’язано з низькою температурою навколишнього середовища – зверніться за консультацією до свого лікаря, щоб своєчасно визначити недугу, яка викликала охолодження долонь, і призначити відповідне обстеження та лікування.

17.09.2021



Рівне-Ракурс №10 від 17.09.2021p. 
На головну сторінку