Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1033 від 17.09.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Кілька шкідливих звичок, через які у людей може з’являтися головний біль

Найчастіше сучасна людина не відривається від своїх справ навіть коли їй хтось телефонує. Можна часто побачити, як притиснувши телефон до плеча головою, вона веде розмову, а руки її виконують інші дії. Положення голови і шиї напружують м’язи, стискаються нерви, розтягуються капсули міжхребцевих суглобів. Згодом головний біль виникатиме дедалі частіше. Потрібно використовувати гарнітуру, щоб і голова була у правильному положенні, і руки були вільними

Ігнорування вживання води

Якщо організм почне відчувати дефіцит вологи, то виникне ланцюгова реакція, і почнеться головний біль. Спочатку знижується тиск і стає менше електролітів, що перебувають у тканинах мозку. Через це починається набряк мозку, що й викликає біль. Усунути причину легко – потрібно нормалізувати водний обмін.

Вживання шкідливих продуктів

До таких належать: шоколад, твердий сир, перероблене м’ясо, червоне вино. Ці продукти здатні викликати мігрень через речовини, що містяться у них. Вони впливають на трійчастий нерв, тому з’являється односторонній головний біль.

Психосоматика головного болю

Головний біль можна відчувати через власні дії, і він вказує що потрібно щось змінювати у житті, або саме зараз. Його можуть викликати:

Дискомфорт

Доводиться робити те, що не подобається. Треба відмовитися від того, що є огидним, або дати собі відстрочку.

Незадоволення власних запитів або бажань

Приймаючи рішення, не потрібно критикувати себе, щоб відмовитися. Потрібно домовитися з собою. І якщо хочеться з’їсти тістечко, то його потрібно або купити, або пояснити самому собі, чому не можна.

Стресова ситуація

Наприклад, якщо потрібно попросити про підвищення у керівництва, і на це підштовхують оточуючі люди, але при цьому людина ще не готова до таких дій. У такому разі виникає накладання одразу кількох шарів стресу. Тоді треба подумати, чи дійсно підвищення є важливим, ввічливо попросити залишити вас у спокої, щоб підібрати правильну стратегію, або пояснити усім, що дане положення є ідеальним.

Обставини, які раніше вже викликали стрес

Обстановка нагадує події, коли потрібно було приймати рішення, і вони викликали стрес.

17.09.2021



Рівне-Ракурс №10 від 17.09.2021p. 
На головну сторінку