Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1033 від 17.09.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Заготівля дикоросів в області може стати додатковим джерелом доходів для громад

Проблемні питання застосування норм Податкового кодексу щодо оподаткування операцій з продажу лісових ягід обговорили під час наради у заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка.

У зустрічі взяли участь представники Головного управління ДПС у Рівненській області, обласного управління лісового та мисливського господарства, департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА, ТДВ «Рівнехолод».

Керівник підприємства «Рівнехолод» Василь Мартинчук, яке є одним з найбільших українських виробників швидкозамороженої лісової ягоди, окреслив проблемні моменти щодо сплати податку на доходи фізичних осіб від продажу населенням заготівельним організаціям зібраних у лісі плодів. А також висловив власне бачення щодо врегулювання питання щодо сплати податку податковими агентами, які закуповують у громадян дикороси.

Присутні також обговорили заготівлю лісової продукції для комерційних потреб на підставі спеціального дозволу – лісового квитка та встановлений в області розмір ставок рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів та заготівлю другорядних матеріалів.

Начальник Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй зауважив, що лише за умови належного виконання заготівельниками податкових зобов’язань, громади територій, які мають ягідно-грибні лісові ресурси, можуть сподіватися на додаткові бюджетні надходження.

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко наголосив, що громада, щоб отримати надходження у свій бюджет, також повинна стежити за сплатою податків від заготівлі дикоросів на її території комерційними структурами. За максимальної легалізації всього процесу заготівлі дарів лісу громади Рівненщини щороку можуть отримувати вагому частку додаткових коштів.

17.09.2021



Рівне-Ракурс №10 від 17.09.2021p. 
На головну сторінку