Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1034 від 23.09.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Ароматизуємо оливкову олію власноруч

Ароматизуємо оливкову олію власноруч

Ароматизована олія чудово підійде для заправки салатів та приготування різноманітних страв.

Можна навіть просто полити цією олією шматочок хліба і отримати смакоту.

Оливкова олія з орегано

Добре підходить до рибних, м’ясних і овочевих страв.

На 400 мл оливкової олії чайна ложка орегано. Настоювати 2 тижні в темному місці, періодично помішуючи.

Оливкова олія з часником і базиліком

Підійде до салатів, м’ясних страв, овочів.

На 750 мл оливкової олії 2 попередньо висушених гілочки базиліку, 3 зубчики часнику, 4 зернятка коріандру, 8 горошин чорного перцю. Настоювати 2 тижні в темному місці.

Оливкова олія з часником

Відмінно підходить для заправки м’ясних та бобових салатів, пасти.

На стакан оливкової олії взяти зубчик часнику і стручок червоного гострого перцю без насіння, все подрібнити. Влити олію в ємність з герметичною кришкою, додати часник і перець, збовтати, закрити і залишити на 5 днів.

Оливкова олія з лавровим листом

Для заправки м’ясних салатів.

На склянку олії взяти 5-6 лаврових листків, зубчик часнику, кілька горошин чорного перцю, 2 ягоди ялівцю. У ємність з герметичною кришкою влити олію, додати подрібнений лавровий лист, часник, перець (цілий), ялівець (цілий). Збовтати, закрити кришкою, залишити на 5 днів, після чого олію відфільтрувати через лляну тканину.

Оливкова олія з кропом

Добре підходить до рибних страв, картопляних салатів.

На склянку оливкової олії взяти 4 гілочки кропу. Можна додати кілька горошин чорного перцю і ялівцю. Готується два тижні, після чого масло необхідно профільтрувати через лляну тканину.

Оливкова олія з м’ятою

Оливкова олія з м’ятою – для заправки салатів зі свіжих овочів.

На склянку оливкової олії 4 гілочки м’яти, трохи зеленої цибулі. Все помістити в пляшку, додати подрібнені горошини чорного і зеленого перцю, залишити на місяць. Пляшку треба періодично струшувати. Потім олію профільтрувати через лляну тканину.

23.09.2021



Рівне-Ракурс №10 від 23.09.2021p. 
На головну сторінку