Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1035 від 30.09.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як зробити шкіру обличчя більш молодою за допомогою звичайної солі

Як зробити шкіру обличчя більш молодою за допомогою звичайної солі

Як омолодити обличчя за допомогою звичайної солі, ми вам зараз розповімо. Солоний мінерал широко використовується не лише у кулінарії. Сіль застосовують і для різних косметичних процедур. Якщо дотримуватися простих правил, то можна надати шкірі обличчя здоровий і свіжий вигляд.

Переваги солі у косметичних процедурах

Про те, що сіль корисна, вчені дізналися давно. Особливо актуальним це є щодо морських кристалів. Але звичайна кухонна сіль, яка є на будь-якій кухні, теж може принести шкірі обличчя неоціненну користь.

Засоби, що приготовані з використанням солі, мають одну властивість. Вони насичують дерму – шкіру обличчя, мінеральними речовинами. Регулярність «соляних процедур» допомагає підтримувати тонус, підвищувати пружність шкіри.

Крім цього, звична кухонна сіль містить натрій і хлор, який володіє легким відбілюючим ефектом. Є у солі й корисні мікроелементи – селен, калій, мідь, магній.

У комплексі усі хімічні елементи, що містяться у солоних кристалах, сприяють виведенню зайвої рідини з дерми, а також допомагають відлущити відмерлі клітини верхнього шару епідермісу.

Тому багато косметологів у якості домашнього ефективного засобу для підтримання свіжого і молодого вигляду шкіри обличчя рекомендують регулярно застосовувати засоби, приготовані на основі солі.

Загальні правила щодо використання засобів для обличчя з солі

Експерти у області б’юті-індустрії рекомендують для приготування масок використовувати сіль дрібного помелу. Тоді косметичний засіб «домашнього виробництва» можна рівномірно нанести на обличчя. Адже дрібну сіль легше змішати з іншими компонентами маски.

Крім цього, кристали солі не настільки сильно травмуватимуть верхній шар епідермісу.

Перед тим, як перейти до нанесення соляної маски, шкіру обличчя необхідно очистити. Для цього підійдуть звичні доглядові засоби. Можна вмити обличчя звичайною теплою або міцелярною водою.

Соляну маску треба наносити легкими рухами.

Втирати домашній косметичний засіб на основі солі категорично не можна. Соляні кристали можуть поранити дерму. Тоді ефект від процедури буде зовсім іншим.

Косметологи акцентують увагу на тому, що соляні маски не можна використовувати тим, хто схильний до таких проблем:

• куперозу – судинної сітки;

• відкритих гнійників;

• загострень акне.

Для того щоб маски на основі солі принесли користь, необхідно підбирати компоненти для їх приготування, враховуючи особливості шкіри обличчя.

Експерти рекомендують взимку надавати перевагу соляним сумішам на основі олій. Влітку – на основі тонізуючих відварів і настоїв.

Маски на основі солі є оптимальними для жирної і нормальної шкіри обличчя. Якщо дерма належить до сухого типу, то таку процедуру за домашніх умов краще не проводити.

Прості рецепти для омолодження обличчя за допомогою солі

Компреси

Одними з ефективних засобів, які допоможуть зберегти свіжість і підтягнутість шкіри обличчя, є соляні компреси.

За допомогою них можна:

• усунути набряки;

• відкрити і очистити пори;

• тонізувати в’ялі ділянки обличчя;

• зробити дрібні зморшки не настільки помітними.

Для приготування компресу у 1 літрі теплої води розчиняють 1-1,5 ложки солі. Потім шкіру обличчя очищають, наносять на неї шар живильного або вітамінного крему. Зверху прикладають серветку, змочену у соляному розчині. Залишають компрес максимум на 10 хвилин.

Маски

Ще одним засобом для догляду за шкірою обличчя є соляні маски. Для їх приготування використовують прості компоненти.

1. Для приготування засобу використовують натуральні і якісні олії шипшини, обліпихи, насіння льону, чорного кмину. Змішують дрібку солі і столову ложку олії. Наносять на обличчя і залишають на 10 хвилин. Такі маски насичують дерму корисними мікроелементами і амінокислотами, стимулюють відновлення глибинних шарів епідермісу.

2. Для приготування маски можна використати зелений чай. Чай у пакетиках не підійде, заварюють міцний напій з листя рослини. Розчиняють у чашці 1 чайну ложку кухонної або морської солі. Наносять на обличчя 5-10 шарів за допомогою ватяного диска. Кожен шар повинен висохнути. Змивають після 10-15 хвилин.

Ванночки

Ще один спосіб омолодження шкіри обличчя пов’язаний з ванночками. Для приготування засобу у теплій воді розчиняють 1 чайну ложку солі з гіркою. Рідини має бути стільки, щоб можна було занурити обличчя у ємність. Процедуру проводять курсом з 10 ванночок.

У ємність з соляним розчином комфортної температури опускають обличчя на 20 секунд. Потім роблять перерву на 25-30 секунд. Повторити занурення треба близько 15 разів. Потім обличчю дають повністю висохнути. Після цього вмиваються звичайною водою. На шкіру обличчя наноситься повсякденний доглядовий крем.

30.09.2021



Рівне-Ракурс №10 від 30.09.2021p. 
На головну сторінку