Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1037 від 13.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Як організм сигналізує про нестачу вітаміну B12

Як організм сигналізує про нестачу вітаміну B12

Чи часто вам доводиться відчувати поколювання, як голками, в руках, ступнях або ногах? Брак B12 може пошкоджувати захисну оболонку нервів, тому і з’являються такі симптоми! Але дана ознака – не єдина.

Вам холодніше, ніж зазвичай

Без достатньої кількості B12 у вас може не вистачити здорових еритроцитів для переміщення кисню по вашому тілу (анемія). Це може викликати тремтіння і холод, особливо в руках і ногах.

Затуманена свідомість

Недолік B12 може привести до депресії, сплутаності свідомості, проблем з пам’яттю і недоумства. Це також може вплинути на вашу координацію. Виправити ситуацію можна за допомогою добавок – вони безпечні. Дорослим лікарі рекомендують 2,4 мкг в день. Якщо ви споживаєте більше, ніж потрібно, ваше тіло виведе зайве з сечею. Тим не менш, надмірно високі дози можуть мати деякі побічні ефекти, такі як запаморочення, головний біль, неспокій, нудота і блювота.

Прискорене серцебиття

Це коли ваше серце раптово б’ється прискорено або на якусь мить завмирає. Більше вітаміну B12 можна отримати з курки, яєць і риби. Але одним з кращих джерел на сьогодні є те, що може не входити в ваше меню регулярно: яловича печінка.

Одна з причин нестачі: вік

У міру того, як ви стаєте старше, ваше тіло засвоює вітамін B12 з великими труднощами. Якщо нічого з цим не робити, не «допомагати» своєму організму і вчасно не вилікувати анемію, це може призвести до порушень в роботі нервової системи та інших серйозних проблем. Тому стежте за будь-якими симптомами і робіть аналіз крові, якщо це рекомендує лікар.

13.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2021p. 
На головну сторінку