Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1037 від 13.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

«За Україну, за її волю!»: на Рівненщині відбувся конкурс юнацької творчості

«За Україну, за її волю!»: на Рівненщині відбувся конкурс юнацької творчості

На Рівненщині визначили переможців конкурсу юнацької творчості «За Україну, за її волю!», організованого Рівненським обласним молодіжним пластовим вишкільним центром. Конкурс проходив у межах Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на 2021-2025 роки, яка діє на Рівненщині з червня цього року.

Загалом на конкурс надійшло понад 100 робіт від молоді віком від 14 до 18 років. У своїх роботах учасники конкурсу передавали власне бачення збройної боротьби за українську незалежну державу у ХХ столітті і нині. У результаті компетентне журі визначило кращі роботи у чотирьох номінаціях – «Художній прозовий твір», «Публіцистичне есе», «Поетичний твір», «Малюнок». Загалом відібрано 22 роботи.

Свого часу цей конкурс започаткували патріоти зі Здолбунівщини. Зараз, завдяки втіленню обласної програми національно-патріотичного виховання, його межі значно розширилися, зазначає голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук.

– Переможці районного конкурсу, який ми проводили понад 10 років поспіль, мали змогу відпочити у Карпатах та пройтися місцями слави Січових стрільців. Нині ж конкурс став загальнообласним. Сподіваємося, що з кожним роком кількість учасників зростатиме, і серед них ми відкриватимемо справжні таланти, – зауважив Сергій Кондрачук.

Переможці та призери нинішнього конкурсу також матимуть змогу побувати у Карпатах. З їхніми роботами зможе ознайомитися і широкий загал. Поетичні та прозові твори увійдуть до окремої збірки, яку розповсюджуватимуть на теренах Рівненщини. А найоригінальніші малюнки будуть представлені на сітілайтах та бордах в обласному центрі.

13.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2021p. 
На головну сторінку