Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1038 від 21.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

“Мусимо шанувати та берегти пам’ять Героїв, яким ми завдячуємо мирним небом над головою”, – Віктор Шакирзян

“Мусимо шанувати та берегти пам’ять Героїв, яким ми завдячуємо мирним небом над головою”, – Віктор Шакирзян

“Немає більше від тієї любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх” – такими рядками увіковічнена пам’ять 130-ти Героїв Небесної сотні та Героїв АТО/ООС родом із Рівненщини, на Меморіалі поруч із Свято-Покровським кафедральним собором. Встановив його на прохання родин загиблих очільник громадської організації “Рівне Разом” Віктор Шакирзян - відомий у Рівному меценат, який вже тривалий час опікується проблемами ветеранської спільноти міста та долями родин загиблих бійців.

Вперше про ідею створення такого Меморіалу у Рівному заговорили ще минулого року, під час відкриття Рівненського будинку ветеранів. Тоді рідні полеглих воїнів бідкалися, що у Рівному немає місця, де б усі рідні та близькі люди могли вшанувати пам’ять полеглих.

“Це був досить непростий проєкт, адже потрібно було скоординувати зусилля і з родинами полеглих і з волонтерськими та ветеранськими організаціями, довелося заручитися підтримкою військових оперативного командування «Захід» та представників Православної церкви України. Багато часу і зусиль зайняв пошук максимально якісних фото, уточнення даних і роботи над макетом. Але сьогодні можемо з приємністю сказати, що обіцяне вдалося виконати. Меморіальна дошка з портретами Героїв Небесної сотні та учасників АТО/ООС, виконані на тріплексованому склі розміщена поряд із Покровським кафедральним собором. Таким чином ми бережемо пам’ять полеглих Героїв, яким завдячуємо мирне небо над нашими головами”, – прокоментував Віктор Шакирзян.

Очільник “Рівне Разом” розповідає, що саме на волонтерах лежала найбільш відповідальна місія – визначити принцип за яким будуть розміщені портрети на меморіальній дошці, звірити біографічні дані і підібрати найбільш вдалі фото.

Наталія Борисенко, голова громадської організації “Єдина родина Рівненщини” та мати загиблого воїна Олександра Борисенка, щиро вдячна Віктору Шакирзяну, адже, зізнається на цей Меморіал чекали багато родин з усієї Рівненської області:

“На цій дошці на нас дивляться світлини загиблих хлопців з усіх куточків нашої області. Все таки Рівне – обласний центр, і це свідчить про те, що Віктор Володимирович, і все місто високо шанує подвиг наших Героїв, які віддали Україні найдорожче”.

Символічно, що освята Меморіалу відбулася на території Свято-Покровського собору саме у День захисників і захисниць України – 14 жовтня, адже хто як не ці хлопці є уособленням справжніх воїнів і захисників України. Захід відвідали духовенство і перші особи міста, сотні військовослужбовців та рівнян, рідні і друзі загиблих, які запалили свічки пам’яті за загиблими захисниками України.

21.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 21.10.2021p. 
На головну сторінку