Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1039 від 28.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

На Рівненщині на базі ВПУ створили сучасний центр для підготовки автослюсарів

У місті Сарни Рівненської області запрацював навчально-практичний центр з підготовки автослюсарів. Він створений на базі Вищого професійного училища №22. В НПЦ готуватимуть спеціалістів за популярними професіями «Рихтувальник кузовів» і «Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів».

Навчально-практичний Центр з підготовки автослюсарів був створений за активної співпраці та співфінансування Уряду Данії, Міжнародної організації праці (МОН), департаменту освіти і науки Рівненської ОДА, Сарненської міської громади та обласного центру зайнятості.

Зокрема, МОП надала фінансову допомогу у розмірі 110 000 USD для закупівлі обладнання. Кошти закладу – близько 800 тисяч грн, Сарненської міськради – 500 тисяч грн.

Так, серед сучасного обладнання – газоаналізатори, установки для перевірки свічок запалювання, димогенератори, балансувальні вертати, шиномантажні стенди, діагностичні сканери, дископравні верстати, прилади для вирівнювання світла фар, стенди для діагностики форсунок та інше.

За словами директора департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петра Коржевського, люди, які навчатимуться в цьому НПЦ, зможуть не лише отримати професію, а й можливість започаткувати власний бізнес.

«Велика ідея проєкту – знайти людей, які хочуть змінити своє життя, обрати професію, навчитися формувати бізнес-план та отримати на це кошти. За ці кошти купити відповідне обладнання, зареєструватися підприємцем і створити свій бізнес. Двері цього закладу відкритті для всіх людей області, які навчаються і вчать даній професії. Центр має якісне технологічне обладнання, яке ні чим не поступається аналогам», – розповів Петро Коржевський.

28.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 28.10.2021p. 
На головну сторінку