Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1041 від 12.11.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

У «червоних» карантинних зонах продовжено дію спецнормативів при розрахунку субсидій

У «червоних» карантинних зонах продовжено дію спецнормативів при розрахунку субсидій

З 26 жовтня 2021 року на території Рівненської області було запроваджено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусної інфекції. Відтак, розрахунок житлових субсидій для соціально-незахищених жителів області проводиться з урахуванням збільшених на 50?% соціальних нормативів.

Ці нормативи визначено постановою Кабінету міністрів України від 6 серпня 2014 року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» (зі змінами). Навесні 2020 року окремі нормативи на житлово-комунальні послуги були збільшені на 50?%.

«Усім, хто проживає у «червоній» зоні ми автоматично проводимо перерахунок субсидій. Оскільки на 50?% збільшено норми споживання, не розмір субсидій. От умовно, якщо розмір споживання на одного 3,3 кубометри газу, то ми цей розмір збільшуємо на половину», – розповіла директорка департаменту соціальної політики Рівненської ОДА Роза Слободенюк.

Зокрема, соціальні нормативи для користування послугами з постачання та розподілу природного газу:

- за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання – 3,3 куб. метра на одну особу на місяць;

- за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача – 5,4 куб. метра на одну особу на місяць;

- за наявності газової плити та газового водонагрівача – 10,5 куб. метра на одну особу на місяць.

ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», закликає клієнтів до вчасних розрахунків за використаний енергоресурс, адже споживачі з боргами за комуналку оформити субсидію не зможуть.

«Борги споживачів є загрозою для стабільного газопостачання, комфорту й затишку в оселях, а також для отримання грошової підтримки від держави. Оскільки відповідно до вимог чинного законодавства, житлова субсидія не призначається за наявності простроченої на понад 3 місяці заборгованості за комуналку, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 340 гривень», – зазначила начальниця відділу обслуговування фізичних осіб ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» Тетяна Парфенюк.

Нагадаємо, розраховуватися за блакитне паливо споживачам потрібно щомісяця до 25 числа. Ціна газу за річними тарифами від ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» зафіксована і становить 7.99 грн за кубометр. Річні тарифи діють до 30 квітня 2022 року.

Довідково: Під час карантину у «червоній» зоні діє мораторій щодо нарахування й стягнення штрафів та пені за невчасні платежі. Однак рахунки боржників можуть бути автоматично заарештовані за рішенням суду та на вимогу державних і приватних виконавців для списання належних сум.

12.11.2021



Рівне-Ракурс №10 від 12.11.2021p. 
На головну сторінку