Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1044 від 02.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

У Рівному на благодійному аукціоні зібрали більше ста тисяч гривень на потреби родин полеглих захисників України

У Рівному на благодійному аукціоні зібрали більше ста тисяч гривень на потреби родин полеглих захисників України

За ініціативи секретаря Рівненської міської ради Віктора Шакирзяна у художній галереї Євро-Арт, 24 листопада, відбувся благодійний аукціон «Мистецтво, що рятує» на якому вдалося зібрати більше ста тисяч гривень на дороговартісне лікування рідних полеглих захисників України.

Зі слів організатора Віктора Шакирзяна, така ідея виникла після чергової зустрічі політика з родинами загиблих захисників України.

«У нас в Рівному є 37 сімей загиблих захисників України. Кожна з цих родин втратили на війні своїх синів, чоловіків, братів та залишилися сам на сам з численними проблемами. Саме тому ми, разом з нашою громадською організацією «Рівне Разом» і Будинком ветеранів, прийняли рішення провести цей захід і залучити до нього якомога більше рівнян, аби привернути уваги до проблем цих родин», – розповідає Віктор Шакирзян.

Експонати для аукціону написали самі ветерани війни на заняттях із арт-терапії, які вже чотири роки проводять волонтери для важкопоранених військовослужбовців у Клеванському госпіталі та Рівненському будинку ветеранів. Крім того, відомі українські художники – Гаяне Атаян, Наталія Герасименко, Олександр Бобришев, Анна Вітрук, Олександра Соботюк, Христина Шинкар та Ольга Теренчук підтримали благодійну ініціативу та надали свої роботи для виставки.

У перший день виставки, на яку завітало чимало відомих рівнян, бізнесменів, політиків та меценатів, вдалося зібрати рекордну суму – понад 100 тисяч гривень. Ці кошти адресно будуть направлені до двох родин, які у грудні очікують на операцію та хіміотерапію.

Організатори запрошують небайдужих рівнян долучитися до благодійної справи та придбати картину у галереї Євро-Арт в період з 24 листопада до 19 грудня за адресою Проспект Миру, 4 у Рівному. Пам’ятайте, що мистецтво рятує життя.

02.12.2021



Рівне-Ракурс №10 від 02.12.2021p. 
На головну сторінку