Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1045 від 09.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Шоколадні альфахорес

Шоколадні альфахорес

вершкове масло – 90 г; цукрова пудра – 70 г; ванільний цукор – 1 ч.л.; яйця – 1 шт; кукурудзяний крохмаль – 60 г; розпушувач – 1,5 ч.л.; какао – 30 г; борошно – 110 г;

Для начинки:

густий вишневий джем або варене згущене молоко;

мигдаль(або інші горіхи).

Масло кімнатної температури збийте з цукром до пишності, додайте яйце, збийте масу. З’єднайте какао, розпушувач та крохмаль, перемішайте сухі інгредієнти та всипте їх до збитої маси. Ретельно перемішайте шоколадне тісто до однорідного стану. Далі частинами додайте борошно. Замісіть м’яке, липке тісто. Борошна може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено в інгредієнтах, дивіться за консистенцією. Тісто покладіть у пакет і відправте в холодильник на 20-30 хвилин.

Поки охолоджується тісто, підсмажте на сухій сковороді горіхи (якщо вони сирі), охолодіть їх і подрібніть у чаші блендера, ножем або в пакеті качалкою.

Охолоджене тісто розкачати до товщини 3-5 мм. Круглою формою виріжте кружечки. У мене вийшло 20 штучок. Деко для випічки застеліть папером, викладіть печиво на деко і випікайте при 180 градусах 10-12 хвилин, залежно від товщини. Охолодіть заготовки, потім половину змастіть джемом або згущеним молоком. З’єднайте тістечка. Змастіть боки тістечок джемом або згущеним молоком і обваляйте їх у горіхах.

09.12.2021



Рівне-Ракурс №10 від 09.12.2021p. 
На головну сторінку