Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1046 від 16.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

На Рівненщині запрацювала консультативна служба для постраждалих від насильства

На Рівненщині запрацювала консультативна служба для постраждалих від насильства

Символічно, в Міжнародний день прав людини, на Рівненщині відкрили консультативну службу. Тут надаватимуть допомогу особам постраждалим від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Фахівці центру консультуватимуть, психологічно підтримуватимуть та сприятимуть розв’язанню проблем постраждалою особою.

Консультативна служба знаходиться в приміщенні «Рівненського центру соціально-психологічної допомоги» у Рівному на вулиці Гагаріна, 29.

В закладі облаштовані 5 кімнат як для дітей, так і для дорослих. На це з обласного бюджету виділено 500 тисяч гривень.

«Ідея створення по всій Україні подібних центрів належить першій леді Олені Зеленській. Дякую ініціативній групі дівчат, особливо Олені Бобровській та Марії Горуні за допомогу у відкритті консультативної служби в Рівному. Вона може стати початком створення цілої мережі таких закладів в області. Переконаний, що заклад буде корисним та комфортним. А головне, тут надаватимуть саме ту підтримку, яку людина потребує в моменти відчаю та горя», – зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Директорка департаменту соціальної політики ОДА Роза Слободенюк нагадала, що саме 10 грудня останній день акції «16 днів проти насильства».

«Протягом цих днів активно нагадували всьому нашому суспільству, що насильства не повинно бути. Цьогоріч було близько 3 тисяч звернень до органів соціального захисту на Рівненщині через насильство. А це відділення – первинна ланка, звідки буде стартувати вся робота з постраждалими», – зазначила Роза Слободенюк.

16.12.2021



Рівне-Ракурс №10 від 16.12.2021p. 
На головну сторінку