Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1046 від 16.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Кладовище «Молодіжне» – розширюється…

Кладовище «Молодіжне» – розширюється…

В останні місяці багато було інформації в місцевих ЗМІ про ситуацію на найбільшому міському кладовищі – «Молодіжне». Суть їх проста – скоро на цьому цвинтарі закінчаться місця для поховання і буде катастрофа. Про те, що проблеми на «Молодіжному» дійсно є не приховувала і міська влада, але ж проблеми для того і існують, щоб їх вирішувати.

Саме про це йшлося на розширеній нараді керівництва міста, яка відбулася минулої суботи на комунальному підприємстві «Спецкомбінат – ритуальна служба», яке і експлуатує кладовище «Молодіжне».

Зокрема, на нараді виступив міський голова Рівного Олександр Третяк. Він наголосив, що вирішення проблем міських кладовищ – а потрібно розширювати не лише «Молодіжне», а й інші місця поховання в обласному центрі – є одними з пріоритетів діяльності міської влади Рівного. Сама проблема не така вже і проста, як може здатися на перший погляд. Річ у тім, що земля, яка знаходиться біля кладовищ, приватна, і переконати її власників продати, або обміняти її, насправді непросто. Та як зазначив міський голова – проблема з «Молодіжним» є, і територію кладовища потрібно розширювати. Дещо ускладнює проблему пандемія коронавірусу, адже в таких умовах мусимо констатувати зростаючу динаміку поховань. Треба мати на увазі, що востаннє територія «Молодіжного» розширювалась п’ять років тому. Тоді до кладовища «долучили» 5,9 гектара землі. Загальна ж площа «Молодіжного» станом на грудень 2021 року становить 72 гектара.

За словами Олександра Третяка, перемовини з власниками ділянок були досить інтенсивними, адже купити чи обміняти приватну землю можна лише за добровільної згоди їх власників. Проте, в результаті перемовин вдалось знайти вихід з цієї ситуації – власники чотирьох ділянок загальною площею в 12 гектарів, які розташовані впритул до території кладовища «Молодіжне», погодились обміняти їх на земельні ділянки значно меншої площі в інших районах міста. На нараді були присутні представники власників цих ділянок, які підтвердили готовність піти на компроміс з владою міста.

«Розширення кладовища «Молодіжне» на 12 гектарів дозволить вирішити проблему з наявністю місць для поховання щонайменше на найближчі 10 років», – каже керівник комунального підприємства «Спецкомбінат – ритуальна служба» Микола Володько.

У свою чергу, секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян також підтримав ініціативу обміну земельних ділянок. Каже, проблема добре відома депутатському корпусу Рівнеради – не раз вона піднімалася і обговорювалася на нарадах з міськими депутатами. Тож якщо домовленості вдасться досягнути, Рівнерада готова буде оперативно винести відповідні рішення на голосування у сесійній залі.

16.12.2021Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 16.12.2021p. 
На головну сторінку