Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1046 від 16.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Із січня тисячу гривень, яку отримають вакциновані громадяни України, можна буде витратити ще й на ліки

В Україні повний курс вакцинації проти COVID-19 пройшли вже понад 40?% дорослих громадян. У січні 2022 року розшириться перелік товарів і послуг, які можна буде придбати на 1 тис. грн, надану державою кожному українцю, який отримав повний курс щеплень. Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського.

Президент доручив розширити програму єПідтримка ще й на купівлю ліків – для того, щоб якнайбільше українців могли скористатися програмою.

Отож, усі повністю вакциновані українці зможуть отримати від держави тисячу гривень. Поступово програма буде розширюватись – щоб бути корисною для якнайбільшої кількості людей.

Президент Володимир Зеленський доручив урядовцям, щоб українці віком 60+ – а саме вони найбільше потребують державної підтримки – могли використати кошти від держави на купівлю ліків. Урядовці вже отримали усі необхідні доручення, опрацьовують механіку за цим напрямом. Вже з січня він має бути доступним для людей.

Також буде і опція купівлі книжок. Це зробить програму доступнішою для людей середнього і старшого віку.

Залишається й базовий напрямок, який направлений більше на молоду аудиторію. Це підтримка креативного сектору – кіно, театрів, музеїв. Також спортивної сфери. Транспорту – залізниці, авіасполучення. Таким чином через людей допомога від держави спрямовується на галузі, які від карантинних обмежень найбільше постраждали. Коли гроші проходять через споживачів безпосередньо – це реальний контроль.

Звичайно, бізнес, який братиме участь в програмі, має бути легальним. Базовим інструментом є додаток «Дія». Але згодом будуть запропоновані також і офлайнові інструменти, щоб ці кошти були доступні і тим, хто поки що не користується «Дією».

Фінанси під програму єПідтримка будуть виділені в повному обсязі. Вже в цьому році на два тижні з 19 грудня є 8 мільярдів гривень. Друга частина необхідної суми буде направлена з бюджету наступного року.

Таким чином, програма єПідтримка стане ще одним стимулюючим аргументом для наших людей, щоб вакцинуватися проти COVID-19.

16.12.2021



Рівне-Ракурс №10 від 16.12.2021p. 
На головну сторінку