Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1046 від 20.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Що таке система Prozorro

Що таке система Prozorro

Онлайн-система Прозорро - портал, який на юридичних засадах забезпечує можливість укладання угод, що передбачають державні закупівлі. Наразі цей електронний ресурс є обов’язковим для всіх публічних замовників.

Користувачами відповідної комерційної платформи є монополісти, органи державної влади та інші юридичні особи, які претендують на придбання певного товару або послуг шляхом перемоги в тендерах, оголошених державою.

Як стати учасником порталу Прозорро?

Підприємства та інші компанії автоматично потрапляють у базу даних Prozorro одразу після проходження реєстрації, в результаті якої користувач створює особистий кабінет.

Алгоритм відповідної процедури.

  • Користувач заходить на офіційний сайт відповідної електронної системи держзакупівель.
  • Знаходить на ньому список акредитованих майданчиків Прозорро (він розташований на сторінці https://prozorro.gov.ua/majdanchiki-prozorro).
  • Обирає із цього переліку певний майданчик для авторизації.
  • Вносить свої дані в спеціальні поля відповідно до вимог системи.
  • Варто знати, що хоча у всіх майданчиків план дій та тарифи є однаковими, умови їх сервісу відрізняються. Ці відмінності слід враховувати, визначаючись із місцем реєстрації. Згідно даних фахівців та відгуків користувачів, одним із найбільш популярних акредитованих майданчиків платформи Prozorro є Українська Універсальна Біржа tender.uub.com.ua. Пріоритетними особливостями УУБ є зручність інтерфейсу, якість роботи служби підтримки, високий рівень акредитації та різноманітність додаткових сервісних послуг.

    Про переваги системи Prozorro

    Цей комерційний портал був запроваджений у 2016 році спільними зусиллями Міністерства економіки України, громадських організацій та приватних онлайн-ресурсів. Ключову роль у створенні системи держзакупівель відіграла IT-компанія Quintagroup, а базою для Прозорро стало державне підприємство «Зовнішторгвидав».

    Новостворений ресурс Prozorro набув ряд плюсів, що вигідно його вирізняли від системи державних закупівель, яка існувала в Україні раніше:

    Співпраця з електронною системою держзакупівель вирізняється легкістю й доступністю. Держзамовники розміщують оголошення щодо закупівлі, а підприємців про старт торгів повідомляє сайт Прозорро або інформаційна розсилка. Виграє тендер той, ким була названа найнижча ціна.

    20.12.2021


    
    Рівне-Ракурс №10 від 20.12.2021p. 
    На головну сторінку