Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1047 від 23.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Куди можуть завести високі підбори

Куди можуть завести високі підбори

4 проблеми зі здоров’ям які вони викликають

Підбори – красиво, жіночно, сексуально та...шкідливо для здоров’я! Ми розповімо про 4 проблеми жінок, які постійно носять взуття на високих підборах.

40?% жінок воліють носити високі підбори щодня. Безумовно, якщо жінка йде в сукні та на шпильці, її складно не помітити. Але, усім відомо, що краса вимагає жертв.

Напруга на ноги

Коли ми носимо високий каблук, наші ноги знаходяться у постійній напрузі. Як правило, при ходьбі пальці постійно підтискаються і ми робимо невелике зусилля, щоб зробити наступний крок. При цьому ще стежимо й за красою ходи: рівна постава, плечі, а голова дивиться вперед. Найчастіші проблеми жінок, які носять високий каблук, – розвиток остеоартрозу коліна та дегенераційні зміни суглобів. Також, якщо у вас варикоз, високі підбори тільки погіршать перебіг цього захворювання.

Натоптиші

Проблема високих підборів у тому, що вони змінюють точку опори і вся вага переміщується на носок. У підсумку жінки зіштовхуються з такою неприємною проблемою, як натоптиші. З деякими з них легко впорається майстер з педикюру, а от з іншими доведеться упокоритися. Часто через вузьке взуття страждають мізинець і великий палець. Шкіра ущільнюється та вже нічим не допомогти.

Страждає хребет

Погодьтеся, якщо провести весь день на підборах, до вечора ми відчуємо біль у спині. Справа в тому, що високі підбори впливають на напругу хребта, тому що при ходьбі ми докладаємо дуже багато зусиль.

Вивихи й переломи

Не варто дивуватися, але однією з найчастіших причин вивихів і переломів є високий каблук. Достатньо на шляху попастися невеликому камінчику, нога стане не рівно і ми вже потягнули м’язи. Найбільш небезпечні в цьому значенні сходи. Якщо каблук високий, дуже легко перечепитися, зачепитися і впасти.

Як уникнути проблем через носіння високих підборів?

1. Немає особливої необхідності носити високі підбори 7 разів на тиждень, іноді можна взути балетки та пробігтися на роботу в зручному взутті. Якщо ж для вас це неприйнятно, щогодини необхідно давати 15 хвилин своїм ногам, щоб вони відпочили та знімати взуття. Це зробити легко, особливо, якщо ви працюєте в офісі: сидячи за комп’ютером, скиньте взуття.

2. Якщо відмовлятися від високих підборів ви не збираєтеся, робіть протягом дня невелику зарядку: знімайте туфлі та робіть обертання стопою в один бік, потім в інший, потім до себе та від себе.

3. Якщо у вас постійні зустрічі і потрібно бути на висоті, беріть із собою змінне взуття. Наприклад, на роботу їдете на низькому ходу, а перед зустріччю взуваєте високі підбори.

4. Після роботи допоможіть відновитися своїм ногам за допомогою масажу, теплої ванночки або просто полежте протягом 20 хвилин, піднявши ноги на подушку.

5. Якщо у вас є можливість вдома ходити босоніж, почніть дотримуватися цього правила, тому що ноги будуть повноцінно відпочивати.

23.12.2021



Рівне-Ракурс №10 від 23.12.2021p. 
На головну сторінку