Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1050 від 13.01.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Чому взимку може з’являтися лупа і що з цим робити

Чому взимку може з’являтися лупа і що з цим робити

З зимовою лупою можна впоратися.

Лупа – надзвичайно поширене захворювання, на яке страждає більша частина дорослого населення усього світу. Хоча вона може бути природним симптомом сухої шкіри голови, що лущиться, лупа також може викликати серйозний дискомфорт, оскільки вона посилюється у холодні місяці. У розпал зимового сезону трихологи поділилися порадами про те, як позбутися від цієї недуги, який догляд за шкірою голови необхідний на тлі погіршення погоди і як не зіпсувати Різдво та Новий рік неприємностями з шевелюрою.

Що відбувається зі шкірою голови взимку? Слід зазначити, що лупа може виникнути у будь-який час року, але у зимові місяці, коли температура різко падає і починається сильний вітер, ситуація, зазвичай, погіршується. Під час різдвяних свят, коли температура падає, шкіра голови виробляє більше жиру для змащення і захисту шкіри голови, з яким, своєю чергою, взаємодіє грибок під назвою Malassezia. Це викликає лупу, але не хвилюйтеся, ви можете зменшити спалахи навіть у сезон вечірок за допомогою деяких простих змін у способі життя.

За словами експертів, зменшити прояви лупи і зберегти свіжість волосся допоможе підтримання живлення шкіри голови.

Робіть маски для шкіри волосся

Доглядати за пересушеною шкірою голови можна й за допомогою живильних масок. Слідкуйте за тим, щоб вони не давали небажаного ефекту жирних коренів, і обирайте інгредієнти з розумом, знайомлячись з відгуками. Зазвичай, у складі дієвих масок можна знайти овес і банани, а хтось навіть робить поживні суміші самостійно, перемелюючи банани у своєрідну маску-смузі вдома.

Не перевантажуйте шлунок

У новорічні свята усі ми схильні їсти більше, ніж зазвичай, проте варто пам’ятати, що надмірне вживання їжі і напоїв може бути причиною загострення лупи. Зловживання зайвими калоріями погано позначиться не лише на вазі і стані шкіри, але й на здоров’ї волосся.

Додавайте у свій раціон вітаміни

З усього тіла волосся – остання система, яка отримує поживні речовини. Тому взимку не забувайте про споживання вітамінів, що відповідають за здоров’я волосся і нігтів. Зміна сезонів зазвичай призводить до зміни харчових звичок, і багато людей повертаються до звичного харчування. Оброблені продукти, такі як готові страви і фаст-фуд, зазвичай містять багато цукру, солі і нездорових жирів, а також хімічні добавки. Переконайтеся, що ви дотримуєтеся збалансованої дієти, яка складається з вуглеводів, корисних жирів, білків, клітковини, вітамінів і мінералів – дієта, яка багата на свіжі овочі, м’ясо і фрукти, підтримує здорове зростання пишного, густого волосся.

Підтримуйте здоровий рівень білка

Дефіцит білка може бути причиною набряків, тьмяної шкіри, слабкого волосся і нігтів, загального нездужання і навіть поганого настрою. Якщо ви дбаєте про красу і здоров’я, вживайте більше білка – їжте м’ясо, рибу, яйця і боби.

Слідкуйте за рівнем гідратації

Взимку, коли лютує суворий вітер, а у приміщеннях вмикають опалення, особливо важливо підтримувати здоровий рівень зволоження шкіри і волосся. Взимку шкіра може бути зневодненою і вразливою, тож саме час почати використовувати більш живильні засоби і пильно стежити за кількістю споживаної щодоби води.

13.01.2022



Рівне-Ракурс №10 від 13.01.2022p. 
На головну сторінку