Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1052 від 27.01.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Чому рис, що постояв у холодильнику, вважається корисним

Чому рис, що постояв у холодильнику, вважається корисним

Рис, що зберігався у холодильнику деякий час, стає корисними у багатьох сенсах продуктом – наприклад, він може посилювати захист організму від раку.

Китайські фахівці рекомендують вживати у їжу охолоджений варений рис.

«Корисні властивості вареного рису за низької температури значно посилюються: у ньому з’являється велика кількість стійкого крохмалю, що допомагає людині за наявності багатьох проблем зі здоров’ям».

Вони пояснили, що засвоєння стійкого крохмалю організмом відбувається повільно – це, своєю чергою, перешкоджає різкому підвищенню рівня цукру у крові, покращує природні механізми його регулювання. «Побічним ефектом» цього стає тривале відчуття ситості, що допомагає не переїдати, скидати зайву вагу.

«Стійке відчуття ситості є важливим для діабетиків, пацієнтів з гіпертонією і людей з ожирінням».

Однією з важливих корисних властивостей рису з холодильника є його позитивний вплив на імунітет. Бактерії кишківника, що харчуються стійким крохмалем, синтезують олійну кислоту, завдяки якій поліпшується баланс кишкової флори, що позначається і на стані імунної системи – вона активізується у боротьбі з патогенами і злоякісними клітинами.

Як зберігати рис у холодильнику

Фахівці радять не чекати на повне охолодження рису після варіння, щоб уникнути появи у ньому бактерій. Взагалі продукт потрібно охолоджувати 24 години – концентрація стійкого крохмалю у ньому після цього стає максимально високою.

27.01.2022



Рівне-Ракурс №10 від 27.01.2022p. 
На головну сторінку