Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1052 від 27.01.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Видовища не замінять хліба

Видовища не замінять хліба

Подорожчання всього люди відчувають щодня – з кожним відвідуванням магазину, з кожною оплатою за квитанціями. Навіть офіційна статистика вже не може цього приховати.

Люди щодня переконуються у некомпетентності та безпорадності влади. Спроби Кабміну взяти під контроль ситуацію та регулювати ціни на газ для підприємств, які виробляють соціально значущі продукти харчування, не дали результатів. Напередодні нового року низка молочних, хлібопекарських та м’ясних асоціацій заявила про можливе закриття виробництв через «космічні» ціни на газ. Вони прогнозують, що підвищення тарифів на блакитне паливо з 4,9 грн. за кубометр до 59-62 грн. призведе до глибокої продовольчої кризи. Вже зараз виробники змушені підвищувати ціни на продукти на 30-50?%, через що торгові мережі відмовляються підписувати з ними нові договори.

Впоратися з кризою, у вирві якої затягує країну, може лише справді ефективний та досвідчений державний менеджер. Такий серед українських політиків є – це Юлія Тимошенко. Проте, влада, схоже, значно більше стурбована підбором для себе потенційного спаринг-партнера на виборах, ніж кризою. Інакше важко пояснити розкручування скандалу із зручним для себе опонентом – «чемпіоном з антирейтингу» Петром Порошенком.

Те, що відбувається навколо порушеної проти нього справи, свідчить, що його завдання – не притягнути до відповідальності винного у торгівлі на крові, а створити великий інформаційний шум і привести Петра Порошенка до другого туру виборів, у якому він голосно програє – як у 2019 році.

Тимошенко ж суперник незручний, недарма соціологія показує, що вона здатна перемогти в другому турі. Саме тому влада і чути не хоче про призначення Юлії Тимошенко прем’єр-міністром. Вона здатна швидко зупинити зростання цін та знизити тарифи. Ще з 2019 року напрацьовано «план Тимошенко», який передбачає набір конкретних та ефективних кроків, які дозволять знизити тарифи, приборкати зростання цін на продукти харчування та паливо, знизити фіскальний тиск на малий бізнес. І цей план дає реальний шанс врятувати економіку від краху, а значить врятувати країну. Зрозуміло, це не додасть рейтинг президенту та його команді. Але ж навіть найяскравіші видовища не замінять людям хліба.

Андрій Золотарьов, керівник аналітичного центру «Третій сектор», політолог

27.01.2022



Рівне-Ракурс №10 від 27.01.2022p. 
На головну сторінку