Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1054 від 10.02.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Ошукали пенсіонерку на понад 140 тисяч гривень

Ошукали пенсіонерку на понад 140 тисяч гривень

П’ятого лютого працівникам управління карного розшуку та оперативникам Рівненського РУП за годину після повідомлення до поліції потерпілої 87-річної рівнянки вдалося встановити місце знаходження зловмисників. Спільно із патрульними поліцейськими їх затримали на виїзді з обласного центру.

Близько 12 години до пенсіонерки зателефонував невідомий, що її невістка потрапила у ДТП, має складні переломи ніг, а на лікування терміново потрібні гроші. Після цього, аби забрати кошти, до будинку зайшов чоловік та представився працівником правоохоронних органів. Жінка самостійно взяла заощадження у сумі 30 тисяч гривень та 4 тисячі доларів та віддала їх зловмиснику. Той перерахував при пенсіонерці і сказав, аби вона писала заяву на ім’я головного лікаря, щоб «потерпілу» швидше прооперували. Коли жінка віддала «клопотання», аферист зник.

У результаті проведених невідкладних розшукових заходів оперативникам вдалося встановити місцезнаходження зловмисника та його спільника, які на таксі рухалися за межі Рівного. Ними виявилися 37-річні жителі обласного центру. Поки один «відбирав заяву», інший – чекав на вулиці.

Під час поверхневої перевірки у чоловіків виявили та вилучили гроші, отримані злочинним шляхом, які вони ще не встигли витратити. Крім того, у кишені одного із них була пластикова колба із сухою речовиною зеленого кольору, схожою на марихуану та блістер із таблетками метадону.

Обох чоловіків затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі Рівненського районного управління поліції за процесуального керівництва прокуратури повідомили їм про підозру у вчиненні крадіжки, поєднаної із проникненням у житло, за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

Сьомого лютого Рівненський міський суд розглянув клопотання слідчого Рівненського районного управління поліції про обрання 37-річним рівнянам, підозрюваним у крадіжці, вчиненої із проникненням у житло, запобіжного заходу. Один із них перебуватиме під вартою строком на 60 діб із правом внесення застави розміром 60 прожиткових мінімумів, інший – під цілодобовим домашнім арештом.

Крім того, за фактом зберігання наркотичних засобів без мети збуту триває досудове розслідування за частиною 1 статті 309 КК України.

У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють їх причетність до аналогічних злочинів.

Відповідно до санкції інкримінованої статті, зловмисникам загрожує від трьох до шести років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

10.02.2022



Рівне-Ракурс №10 від 10.02.2022p. 
На головну сторінку