Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1055 від 17.02.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Батони

Батони

На два батони: Опара: 250 г борошна; 4 г свіжих дріжджів; 225 г води; Змішали і залишили на три години при 30 оС для бродіння.

Тісто:

вся опара;

250 г борошна;

8 г солі;

30 г цукру;

18 г масла кімнатної температури;

50-85 г води для одержання м’якого тіста (починаємо з меншого).

Дріжджі розтерти з цукром, додати води, розмішати, додати всі інгредієнти та замісити м’яке тісто, місити до однорідності. Дати тесту набухнути протягом 20-30 хв. і вимісити до розвиненої клейковини, поправляючи консистенцію тесту водою або льодом до м’якої. Залишаємо тісто для бродіння протягом 2 годин при 30 оС.

Зформувати батон у будь-який зручний для вас спосіб – підкатати у вигляді рулету або багетним.

Розстойка 45-60 хв. при температурі 25-30 оС. Зробити 4-6 поперечних чи косих надрізів.

Збризкати водою і випікати 30хв. при 200 оС, перші 10-15хв. з парою.

17.02.2022



Рівне-Ракурс №10 від 17.02.2022p. 
На головну сторінку