Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1055 від 17.02.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Андрій Карауш: «Головне, що ми не заполітизували роботу в обласній раді…»

Андрій Карауш: «Головне, що ми не заполітизували роботу в обласній раді…»

За останні роки все яскравіше видно, що в системі влади України обласні ради відіграють все більшу роль. Це логічно, адже на рівні регіонів проблеми видно краще ніж зі столиці, та й з виборцями обласні депутати спілкуються, як правило, частіше, ніж їх колеги з парламенту.

До того ж, депутатство в обласній раді, як і в інших місцевих радах, це не професія, а громадянський обов’язок і це теж зближує їх з нами, простими виборцями. Так що цікаво зрозуміти, як працювали в минулому році фракції Рівненської обласної ради і які в них плани на рік нинішній. Про все це автор попросив розповісти керівника фракції партії «Слуга Народу» в Рівненській обласній раді, директора найбільшого на Рівненщині комунального підприємства РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Андрія Карауша.

«Фракція партії «Слуга Народу» в обласній раді молода. Наша політична сила вперше представлена в обласному парламенті. Скажу більше – лише кілька членів нашої фракції мають досвід депутатської діяльності. Тобто, минулий рік для фракції «Слуга Народу» був непростим. Потрібно було працювати і вчитись. На мою думку, наша фракція з цим успішно впоралась. Працювали наші депутати злагоджено і на результат. На моє глибоке переконання – результатом роботи обласної ради може бути тільки прийняття рішень, які йдуть на користь громаді області, її мешканцям. Обласна рада – це не політичний орган і є плюсом те, що наша фракція не заполітизовувала роботу Рівненської обласної ради. До плюсів в роботі нашої фракції я би відніс принципову позицію із вирішення кадрових питань. Ми вважаємо, що при призначені керівників комунальних підприємств «квотний принцип» є неприпустимим. Поясню позицію фракції. Керівник будь-якого комунального підприємства повинен бути професіоналом в своїй галузі. А ми, депутати, при призначенні того чи іншого кандидата на посаду мусимо обирати найбільш професійно підготовлених людей, не звертаючи уваги яка політична сила яку кандидатуру запропонує. Ще хотів відмітити роботу наших депутатів в комісіях обласної ради. Ця діяльність не дуже помітна , але вкрай важлива, тому що саме в комісіях готують рішення, які виносяться в сесійну залу і від того наскільки грунтовно депутати їх підготують залежить ефективність самих рішень.

Що стосується нинішнього року, то для фракції «Слуга Народу» в Рівненській обласній раді він стане роком продовження щоденної роботи із покращення життя області та її мешканців. Проблем, на жаль дуже багато і вони складні, тому наше завдання, як депутатів обласної ради, працювати ефективно, працювати на результат. Це не просто, але саме задля цього наша фракція йшла до обласної ради і довіру земляків ми виправдаємо».

17.02.2022Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 17.02.2022p. 
На головну сторінку