Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1056 від 25.02.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

«Ми зобов’язані стати сильними», – Юлія Тимошенко звернулася до нації та світу

«Ми зобов’язані стати сильними», – Юлія Тимошенко звернулася до нації та світу

Визнання Російською Федерацією ОРДЛО та введення російських військ на територію України – це цинічне порушення фундаментальних норм міжнародного права, Статуту ООН, Гельсінкського Заключного Акту та Будапештського меморандуму. Це фактично відкрите оголошення війни незалежній, європейській, мирній державі. Це легалізація міжнародного вандалізму.

Я хочу чітко заявити – подібні божевільні рішення не змінили головного: Донбас – це Україна і Крим – це Україна. Ми будемо боротися за нашу Соборну Україну всіма доступними засобами.

Але те, що сталося сьогодні в Україні, – це удар, нанесений по всьому демократичному, цивілізованому світу. Або світ негайно та жорстко відреагує і зупинить цю агресію, або це буде вироком усій системі європейської та світової безпеки, вироком існуючому міжнародному порядку. Програють всі.

Сьогодні, як ніколи, потрібна реальна, сильна та результативна міжнародна відповідь, бо чергова імітація покарання окупантів буде схожа на колективну недієздатність.

Закликаю весь демократичний, цивілізований світ мобілізуватись і продемонструвати справжню силу та захистити спільні цінності.

Звертаюсь до керівників держав-гарантів територіальної цілісності і суверенітету України за Будапештським меморандумом (крім країни-агресора): настав момент істини. Час довести діями, що ваші гарантії є справжніми та забезпечать повернення Україні територіальної цілісності та миру. Першим кроком має стати повернення західних посольств до Києва і ваших спостерігачів до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

Звертаюсь до президента України: настав час консолідувати всі гілки влади, всі політичні та громадські сили країни задля захисту та збереження нашої незалежності. В цей час надзвичайної загрози нам всім потрібна Країна національної єдності – з сильною армією, сильною економікою, об’єднаним суспільством.

Момент істини настав і для нас, українців. Ми зобов’язані стати сильними. І ми станемо сильними. У нас все вийде. Слава Україні!

25.02.2022https://ba.org.ua/mi-zobovyazani-stati-silnimi-yuliya-timoshenko-zvernulasya-do-naci%d1?%97-ta-svitu/



Рівне-Ракурс №10 від 25.02.2022p. 
На головну сторінку