Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1057 від 03.03.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Дослідники довели здатність броколі профілактувати інсульт та зниження артеріального тиску

Броколі може захистити людей від інсульту. Журнал Американської медичної асоціації описує броколі як один з кращих продуктів для захисту від інсульту.

Інсульт не завжди можливо запобігти, але, все ж таки, певні зміни у способі життя знижують ризик розвитку судинної катастрофи для людини. У тому числі для кращого захисту головного мозку від інсульту вчені рекомендують дотримуватися практики здорового харчування. За даними Асоціації інсульту (SA), паління, вживання алкоголю або малорухливий спосіб життя, можуть збільшити ризик розвитку інсульту, поряд з високим кров’яним тиском, миготливою аритмією, діабетом або нездоровою вагою. Здорове харчування, навпаки, може знизити ризики розвитку діабету, раку і серцево-судинних захворювань.

«Здорове харчування знижує ваші шанси на інсульт або транзиторну ішемічну атаку (ТІА)», – підкреслюють експерти.

Журнал Американської медичної асоціації називає одним з кращих продуктів для захисту від інсульту броколі. Вчені констатують, що броколі особливо багата на таку амінокислоту як глутамінова кислота. Дослідження Північно-Західного університету у Чикаго показало, що більш високе споживання глутамінової кислоти з їжею пов’язане з більш низьким кров’яним тиском.

«Немає ніяких сумнівів у тому, що броколі є одним з кращих продуктів для регулювання артеріального тиску», – заявили при цьому дослідники.

Саме високий кров’яний тиск є найбільш значущим фактором ризику розвитку інсульту як у чоловіків, так і у жінок, нагадують лікарі.

03.03.2022



Рівне-Ракурс №10 від 03.03.2022p. 
На головну сторінку