Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1057 від 03.03.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#чай

10 переваг для здоров’я від вживання ромашкового чаю

10 переваг для здоров’я від вживання ромашкового чаю

Якщо немає протипоказань до вживання ромашки, то регулярне пиття чаю з неї може дати безліч плюсів для здоров’я і організму.

Допомагає знижувати тиск

Завдяки цій властивості ромашковий чай може покращувати стан серцево-судинної системи. Антиоксиданти, що містяться у чаї, зміцнюють серце, його флавоноїди знижують ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

Допомагає боротися із запаленням

Ромашка містить речовини альфа-бісаболол і матрицин, які мають протизапальну дію і легко приймаються організмом у вигляді чаю.

Розслабляє, покращує сон

Ще один плюс: якщо ви щовечора будете випивати чашку ромашкового чаю, це допоможе краще засинати. Секрет у квітках ромашки: її активний інгредієнт апігенін заспокоює, діє як м’яке снодійне.

Полегшує проблеми з травленням, менструальним циклом

Ромашковий чай може бути корисним за наявності метеоризму, діареї та інших проблем зі шлунково-кишковим трактом. Інгредієнти, що містяться у ромашці, розслабляють м’язи кишківника, покращують його перистальтику. Також цей чай надає спазмолітичну дію під час менструальних спазмів.

Допомагає худнути

Заміна солодких, шкідливих напоїв на ромашковий чай заощадить багато калорій.

Покращує колір обличчя

Антиоксиданти ромашки роблять шкіру більш пружною, надають їй здоровий тон, сяйво. Крім того, чай з неї допомагає запобігти появі пігментних плям.

Знижує занепокоєння

Речовини, що містяться у ромашці, стимулюють дію певних амінокислот у мозку, які забезпечують психоемоційний баланс.

Знижує ризик розвитку діабету

Даний напій зв’язує захисні бета-клітини підшлункової залози, знижуючи рівень цукру у крові і поповнюючи запаси глікогену, що зменшує ймовірність розвитку діабету 2 типу у довгостроковій перспективі.

Допомагає за наявності болю у суглобах

Цей ефект ромашковий чай чинить завдяки своїм заспокійливим активним інгредієнтам. До того ж він допомагає поліпшити здоров’я суглобів і запобігти розвитку остеопорозу.

03.03.2022



Рівне-Ракурс №10 від 03.03.2022p. 
На головну сторінку