Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1057 від 03.03.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Біохаки, які допоможуть побороти тривогу

Біохаки, які допоможуть побороти тривогу

Помірні переживання корисні, оскільки жити зовсім без них неможливо. Замислюватися про знищення тривоги потрібно в тих випадках, коли вона заважає нормально жити.

Поведінковий аналіз

Перший біохак полягає в тому, щоб проводити постійний аналіз своїх дій. Спочатку визначтеся з тим, що вас турбує зараз. Наприклад, ви боїтеся, що перше побачення з людиною пройде погано. Насамперед, потрібно записати всі варіанти розвитку подій. Другий крок – запишіть все те, що ви будете робити при кожному розкладі. Третій крок – оцінка вигоди від кожного типу вашої реакції.

Пам’ятайте про те, що у вас завжди є вибір, як чинити в тій чи іншій ситуації. Продумуйте все заздалегідь, щоб менше переживати.

Дихальні практики

Якщо тривога все одно настала і дошкуляє вам прямо тут і зараз, скористайтеся методикою правильного дихання. Коли ми переживаємо, то дихаємо часто, ніж тільки погіршуємо своє становище. Експерти радять глибоко вдихати і дуже повільно видихати, якщо вам погано. Робимо повільний вдих, а потім видих, який повільніше вдиху в три-чотири рази. Коли ми повільно видихаємо, активується так званий блукаючий нерв, який уповільнює активні негативні процеси.

Керований стрес

Тривога народжується в стресовому стані, але якщо ваше тіло звикне до нього, то переживати складні життєві миті стане набагато простіше. Найпростіший спосіб боротьби з тривогою – спорт. Підійде будь-який з видів спорту – головне, щоб вам подобалося і щоб ви втомлювалися на тренуваннях. Головне – не переборщувати, адже втома і фізична знемога сильно зношують ваш організм.

03.03.2022



Рівне-Ракурс №10 від 03.03.2022p. 
На головну сторінку