Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1058 від 10.03.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс мандрівника

Забутий народний спосіб для захисту скла та фар автомобіля від бруду

Взимку в теплу погоду на скло і фари автомобілів швидко налипає рідкий бруд. В інтернеті пропонують захищати скло від бруду народним засобом – сумішшю з розчинника уайт-спірит і дрібної натертої парафінової свічки.

Перед нанесенням саморобної або готової захисної суміші на скло і фари, їх необхідно ретельно вимити, нагадують експерти. Замість спеціалізованих засобів можна використовувати суміш води і нашатирного спирту.

Після нанесення захисного засобу на скло його потрібно відполірувати. Тоді він залишить на склі тонку плівку, що оберігає від бруду, пояснюють фахівці.

При цьому реальна ефективність такої захисної суміші виявляється невисокою, вважають автомобілісти. Вона деякий час оберігає скло від бруду, а тоді її змиє незамерзаюча рідина з омивачів.

На полікарбонатні розсіювачі фар суміш з уайт-спіриту і парафіну наносити не можна, нагадують експерти. На скляні – можна, але від суміші піску і солі, якою посипають дороги, вона надовго не захистить.

Фахівці вважають, що справні склоочисники і якісна «незамерзайка» краще підтримують лобове скло в чистоті, ніж саморобний або готовий захисний засіб. Фари водіям вони рекомендують регулярно протирати вручну або користуватися омивачами на тих моделях автомобілів, які ними обладнані.

10.03.2022



Рівне-Ракурс №10 від 10.03.2022p. 
На головну сторінку