Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1059 від 17.03.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У Рівне надходить дедалі більше гуманітарних вантажів

У Рівне надходить дедалі більше гуманітарних вантажів

Попри загострення ситуації з ракетними обстрілами, у Рівне продовжує надходити гуманітарна допомога від інших держав. Про це повідомив секретар Рівнеради Віктор Шакирзян.

Саме у Рівному відбувається процес розподілення допомоги між тими об’єктами критичної інфраструктури міста та іншими обласними центрами, які цього найбільше потребують. Зокрема, частина речей направляється в бомбосховища, дитячі будинки та туди, де тимчасово проживають вимушено переміщені особи, а також в інші області України, які знаходяться в епіцентрі бойових дій з окупантами і подекуди залишаються відрізаними від вільної териториторії.

За словами Віктора Шакирзяна, українці розгорнули потужну волонтерську діяльність в Італії, Польщі Німеччині. Активно збирають необхідні речі, шукають можливості доправляти її сюди, шукають надійних партнерів тут в Україні, щоб бути впевненими, що ця гуманітарна допомога потрапить в надійні руки.

«Багато моїх друзів і товаришів, які мешкають зараз у Європі, телефонують і просять проконтролювати, аби вся зібрана допомога була передана туди, де вона справді найбільше потрібна. Тому мусимо по максимуму включатися в цей процес, зустрічаємо вантажі, розвантажуємо сортуємо, залучаємо наш транспорт, самі заправляємо, приватним коштом. Всі ми українці і маємо триматись разом!», – розповідає Віктор Шакирзян.

Зі слів Віктора Шакирзяна, ця допомога вкрай необхідна, адже він тісно співпрацює з армією через військових волонтерів, облаштовує бомбосховища у Рівному, намагається забезпечити всім необхідним людей, що стали вимушеними біженцями зі східних і центральних регіонів України. Зараз формують каравани в інші міста, що зазнали значно більших руйнувань ніж Рівне, готують лікарні до прийому поранених. Найбільше, просто таки на вагу золота, зі слів Віктора Шакирзяна є ліки, теплий одяг, ковдри, спальні мішки,засоби гігієни та продукти харчування.

«Щоразу допомоги приходить все більше, адже, наприклад, ті волонтери, що контактують зі мною особисто, бачать практично в режимі онлайн, що ми щоденно відправляємо і куди. Вони уважно стежать і в соцмережах, і ми окремо скидаємо відео і фотозвіти в спеціальну групу. Завдяки цьому нам довіряють, а це дозволяє залучати все більше допомоги. Кожна упаковка ліків, кожна одиниця амуніції та кожна упаковка продуктів харчування наближає перемогу українців над ворогом», – підсумовує Віктор Шакирзян.

17.03.2022



Рівне-Ракурс №10 від 17.03.2022p. 
На головну сторінку