Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1061 від 31.03.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

8 способів застосування кокосової олії: для шкіри, волосся і здоров’я

8 способів застосування кокосової олії: для шкіри, волосся і здоров’я

Кокосова олія – це перший must have для догляду за собою.

Для волосся

У кожної людини свій тип волосся і від цього залежить спосіб нанесення. Перший варіант використання: наносити кокосову олію на волосся, уникаючи корені і шкіру голови. Для довгого волосся досить 1-2 столових ложок засобу, на якому написано, що воно підходить для волосся.

Другий варіант: втирати кокосову олію в шкіру голови, наносячи її на корені волосся. Маску можна наносити за пару годин до миття голови, або залишати на всю ніч. Робити не частіше 4 разів на місяць.

Для обличчя

Рафінована кокосова олія корисна для будь-якого типу шкіри. Вона зменшує наявні на ній неглибокі зморшки, підвищує загальний тонус, пружність і еластичність шкірних покривів. Це відмінний засіб для догляду за млявою, в’ялою і старіючою шкірою обличчя.

Її можна використовувати в чистому вигляді або з додаванням інгредієнтів. Наприклад, кокосову олію змішайте з медом і нанесіть на чисту шкіру обличчя на 15 хвилин, потім змийте теплою водою. Така маска вважається антибактеріальною, але часто робити її не рекомендують.

Для тіла

Олія кокоса відмінно зволожує, тонізує і пом’якшує шкіру, роблячи її бархатистою і дуже приємною. Тонка плівка, яка утворюється на шкірі, захищає її від шкідливого впливу навколишнього середовища.

Для ніг

Якщо масажувати і очищати шкіру ніг з використанням кокосової олії, вона стає більш ніжною і м’якою.

Зволоження сухої шкіри тіла

Для цього після душу достатньо налити в долоньку 1 столову ложку олії і нанести на вологу шкіру. Обов’язково після цього протріть шкіру рушником: олія дуже жирна і може залишати сліди на одязі і білизні. Також можна приймати ванни з кокосовою олією.

Для кутикули

Втирання олії в шкіру навколо нігтьових пластин зволожує, допомагає позбутися від лущення і сухості кутикули.

Для відбілювання зубів

Для очищення порожнини рота і відбілювання зубів рекомендується щодня тримати в роті 1-2 столових ложки кокосової олії протягом 10 хвилин.

31.03.2022



Рівне-Ракурс №10 від 31.03.2022p. 
На головну сторінку