Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1062 від 07.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

З чим закрити березовий сік? 15 цікавих рецептів

Не проґавте сезон березового соку! Закрийте його у банки з різними цікавими додатками: з лимоном, апельсином, сицилійським апельсином, ківі, мороженими ягодами, ананасом, шипшиною, каркаде, фруктовим чаєм, чорносливом, сушеними яблуками, гілочками смородини або цукерками «Дюшес» чи «Барбарис».

Без додатків. На 3 л соку: цукор (від 3 ст. ложок до 1 скл.), на кінчик чайної ложки лимонної кислоти. Банки простерилізувати. У каструлі сік, цукор і лимонну кислоту, довести до кипіння, розлити у стерильні банки по вінця (щоб трішки вилилося через верх), накрити стерильними кришками, закрутити. Щоб банка не тріснула, перед тим як наливати киплячий сік, на дно банки покласти черпак або щось із довгою ручкою. Можна не перевертати і не закутувати.

Із шипшиною. На 3 л соку додати 1 скл. цукру і лимонної кислоти на кінчику ножа, довести до кипіння, покласти в банку 14 сухих шипшинок і залити киплячим соком.

Зі скибкою лимона, апельсина, ківі. На 3-літрову банку соку дати трішки менше склянки цукру і 1/4 ч. ложки лимонної кислоти. Довести до кипіння, зібрати піну і залити в банку, в яку на дно покласти кружальце лимону і/або апельсину (зі шкіркою, попередньо ошпарити окропом) або 3 кружальця ківі. Закрутити, перевернути банку догори дном і дуже тепло закутати.

З апельсином, грейпфрутом. На 3-літрову банку соку 1 скл. цукру, 1 ч. ложка лимонної кислоти, 1/4 апельсина або по скибці грейпфрута та лимона (покласти в банку, залити киплячим соком).

З апельсином і родзинками. На 3-літрову банку соку 3 кружечки апельсина, жменя родзинок, на кінець ножа лимонної кислоти, 9 ст. ложок цукру.

З цукерками «Барбарис», «Дюшес» і м’ятними. Кинути в 3-літрову банку 2-3 льодяника, можна також додати 2 скибочки лимона чи апельсина (не обов’язково), пів ч. ложки лимонної кислоти і 250 г цукру. Залити доведеним до кипіння соком і закрутити. Перевернути банку і накрити рушником.

З ананасом. 2 скибки свіжого ананасу на 3 л соку. Готувати, як написано вище.

З м’ятою і шипшиною. На банку соку додати кілька листків м’яти і 5 шт. шипшини, цукор і лимону кислоту.

Із чорносливом. На 3 л соку, 0,5 ч. ложки лимонної кіслоти, 1 скл. цукру, 5-6 штук чорносливу. Буде коричневого кольору і з гарним ароматом.

Із замороженою смородиною, вишнею, виноградом. У сік при варінні додати ягоди, додати цукор і лимонну кислоту.

Із персиковим або іншим фруктовим чаєм. На 3-літрову банку 1 пакетик чаю (марка не важлива, за бажанням), 1 скл. цукру, 0,5–1 ч. кислоти лимонної.

Із каркаде. Під час кипіння до соку додати 1 скл. цукру. У банку покласти 0,5–1 ч. ложку без чубка лимонної кислоти, 1–2 ст. ложки сухого каркаде, залити киплячим соком. Можна також додати гілочку м’яти.

Як холодний чай «Ліптон». Закип’ятити сік з сушеними яблуками, додати цукор за смаком. Залити в сухі банки, додати 2-3 кілечка лимона і закрутити. Перед вживанням поставити в холодильник.

Із гілочками смородини. У сік додати цукор за смаком, трішки лимонної кислоти. У кожну банку покласти по три гілочки смородини, залити киплячим соком і закрутити. Виходить дуже смачний і ароматний!

Із лимоном, апельсином, сицилійським апельсином і родзинками. У сік додати цукор і лимонну кислоту до смаку, довести до кипіння. Тоді: в одні банки покласти сирими 3 невеликі (пів кільця) шматки лимону і 6 родзинок, в інші – 3 невеликі шматки (пів кільця) апельсина, в треті – 3 невеликі шматки (пів кільця) сицилійського апельсина, в четверті – усього по шматочку. Залити киплячим соком і закрутити.

07.04.2022



Рівне-Ракурс №10 від 07.04.2022p. 
На головну сторінку