Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1063 від 14.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Міцелярна вода впорається в побуті краще, ніж дорога і популярна хімія

Міцелярна вода впорається в побуті краще, ніж дорога і популярна хімія

Міцелярна вода давно не новинка. Ця «розумна» рідина підходить абсолютно будь-якому типу шкіри, навіть найчутливішій, і стала альтернативою іншим засобам, що очищають.

Однак, якщо ви використовуєте її виключно для видалення помади або тіней для повік перед сном, то ми розповімо вам ще про кілька способів використання цього чудодійного засобу.

Міцелярна вода, як не дивно, замінює собою дорогу і брендову хімію. Вона справляється з багатьма проблемами в побуті – спробуйте самі!

Очищення виробів зі шкіри та замші. Перш за все, міцелярна вода ідеально очищає і ніяк негативно не впливає на речі зі шкіри та замші. Міцелярної водою можна навіть почистити тканинні сумки.

Підошва кросівок. Найвідоміший лайфхак із очищення білої підошви кросівок – використання зубної пасти. Тепер з’явився ще один рецепт чистоти спортивного взуття. Міцелярна вода чудово очищає світлу підошву.

Запах парфумів. Якщо ви випадково у відділі парфумерії нанесли на себе не ту туалетну воду, то терпіти неприємний аромат зовсім не обов’язково. Протріть зап’ясток міцелярною водою. До речі, «міцелярка» видаляє й інші сильні запахи: тютюн, цибулю, рибу.

Запах поту. День видався жарким чи нервовим, дезодорант не справляється, а попереду ще кілька зустрічей. Що робити? Протріть шкіру та одяг міцелярною водою. Вона швидко висихає, не залишає плям і розводів, і забирає із собою запах поту.

Видалення плям від макіяжу з одягу. Перед тим, як відправити забруднену річ у прання, позбавитися плям тонального засобу або помади на комірці допоможе міцелярна вода. Потрібно лише промокнути пляму ватним тампоном або диском з парою крапель чудового засобу. Цей спосіб чудово справляється зі свіжими плямами, але варто мати на увазі, що не рекомендується використовувати міцелярну воду на тонких тканинах, таких як шовк або мереживо, а ось з бавовняними речами або денімом це працює «на ура».

Для легшого зняття накладних вій. Використання накладних вій це завжди випробування, до того ж, приклеювання смужки з пластику до свого повіка і подальше видалення цієї краси завжди загрожує захопити пару-трійку рідних вій. А якщо накладні вії використовуються часто? Так ось, вгадайте, який засіб сприяє розм’якшенню клею і допомагає у видаленні накладних вій? Правильно, міцелярна вода! Усього потрібно взяти ватну паличку, змочити і акуратно видалити вії, не пошкоджуючи рідні.

Очищення телефонів та пультів. Міцелярна вода ідеально очищає телефон і пульт від жиру, бруду та інших забруднень.

Очищення скла, дзеркал та сантехніки. Найприємніше використання міцелярки в побуті – це очищення дзеркал, вікон і сантехніки. Протріть їх серветкою, змоченою в міцелярній воді, а потім насухо витріть чистою ганчіркою. Змішувачі будуть виблискувати, а дзеркала у ванній, до всього іншого, ще й перестануть пітніти!

Фломастери на шпалерах. Ваші діти люблять малювати на шпалерах, підвіконнях та інших поверхнях будинку? Тепер у вас є вирішення проблеми – міцелярна вода. Вона справляється зі слідами від маркерів, фломастерів, олівців. Чим швидше ви виявите забруднення, тим легше їх видалити.

Липкі сліди від наклейок. Новий посуд, книги, канцелярія часто бувають «прикрашені» великою кількістю наклейок. Після їхнього видалення залишається липкий слід. І з ним легко справляється міцелярна вода.

Сліди від фарби. Після фарбування волосся в домашніх умовах на скронях, лобі і навіть вухах можуть залишитися сліди від фарби. Зазвичай позбутися їх можна за пару днів. Бажаєте швидше – використовуйте міцелярну воду.

14.04.2022



Рівне-Ракурс №10 від 14.04.2022p. 
На головну сторінку