Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1063 від 14.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Кращі домашні скраби для тіла з круп,

Кращі домашні скраби для тіла з круп,

які можна виготовити самостійно

Догляд за шкірою повинен носити систематичний характер. Сюди входить очищення, тонізація і живлення шкірних покривів. Для того, щоб обличчя і тіло завжди виглядали здоровими і підтягнутими, необхідно своєчасно видаляти омертвілі і пошкоджені клітини поверхневого шару.

З цим найкраще справляються скраби. Такі косметичні засоби являють собою кремоподібну основу і засоби для відлущення. Приготувати в домашніх умовах скраб досить легко, необхідно визначитися з типом своєї шкіри і вибрати відповідні компоненти.

Домашні скраби: спосіб приготування і використання

Для приготування косметичного продукту беруться тільки свіжі продукти. В якості основи можна використовувати готовий засіб для вмивання, але найкраще додавати натуральні компоненти: мед, сирі курячі яйця, молоко або вершки, йогурт, рослинну або оливкову олію. Для того, щоб зняти ороговілі клітини з поверхневого шару, необхідні відлущуючі частинки. Виробники з недавніх пір в своїх косметичних засобах почали використовувати в цих цілях штучні компоненти.

Окремо варто поговорити і про процедуру пілінгу обличчя і тіла. Перед приготуванням косметичного засобу необхідно визначитися з типом шкіри. Для цього через кілька годин після вмивання на обличчя кладуть чисту паперову серветку. Через 15 хвилин її знімають і дивляться на ділянки чола і щік, а також підборіддя. Якщо слідів жиру не помітно, тип шкіри – сухий. Якщо невеликі плями є у всіх зонах, то шкіра нормального типу. Комбінований тип – сліди на лобі більш помітні, ніж на щоках, жирна шкіра – жирні плями видно у всіх зонах.

Важливо! Існує думка, що жирна шкіра потребує більш частому пілінгу, ніж інші її типи. Насправді це просто міф. Одного разу на тиждень буде цілком достатньо.

Домашні скраби з круп

Домашній скраб з манної крупи

Для ефективного засобу проти чорних цяток необхідно змішати 2 чайні ложки меду і одну – манки. Наноситься склад на очищену шкіру масажним рухами. Змивається теплою водою. Поживний скраб з манки для сухої шкіри робиться за іншим рецептом. Змішуються чайна ложка крупи і стільки ж вершків, плюс дві краплі вітаміну Е. Для жирної шкіри роблять трохи інший склад. У домашній скраб з манки в якості основи додають кефір.

Важливо! Найпростіший рецепт скрабу з манки – 50 мл будь-якого крему для свого типу шкіри плюс 4 столові ложки манної крупи. Такий пілінг буде м’яким і ніжним, він не зашкодить шкірним покривам.

Домашній скраб з рису

Це відмінний варіант для жирної шкіри з розширеними порами. Для його приготування необхідно подрібнити кілька столових ложок крупи, додати в суху суміш одну чайну ложку теплого меду і столову ложку молока. Замість молока можна взяти кефір або, якщо шкіра суха, вершки. Підійде і рослинна олія будь-якого типу. З рису можна приготувати ще один очищувально-живильний засіб для шкіри. Для цього ложку меленого рису змішують з ложкою сиру і чайною ложкою рослинної олії. Корисна суміш наноситься на шию і обличчя на 15 хвилин, зверху накладається косметична серветка. Далі скраб змивається теплою водою.

Домашній скраб з гречки

Він приносить не меншу користь шкірі. П’ять столових ложок гречаного борошна необхідно змішати з двома чайними ложками оливкової олії і яєчним жовтком. Такий варіант підійде для очищення сухої шкіри. Якщо жовток замінити на білок – вийде засіб для шкіри жирного і комбінованого типу. Скраб наноситься легкими масажними рухами на лоб, щоки і підборіддя. Через 15 хвилин суміш обережно змивається. Ефект помітний відразу – шкіра стає рівною і бархатистою.

Домашні скраби – це відмінна альтернатива придбаним засобам. Вони робляться практично з будь-яких підручних інгредієнтів, а користі приносять значно більше.

14.04.2022



Рівне-Ракурс №10 від 14.04.2022p. 
На головну сторінку