Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1064 від 21.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Навіщо кухарі додають у воду ложку соди під час варіння яєць

Навіщо кухарі додають у воду ложку соди під час варіння яєць

Відварити яйце не проблема, а ось очистити його куди складніше. Особливо, якщо продукт був свіжим. Шкаралупа буквально приклеюється до білка, так що акуратно зняти її не виходить.

Найпоширеніший варіант – різке коливання температури. Гарячі яйця поміщають в крижану воду на кілька хвилин. Насправді цей спосіб не працює. А швидке охолодження потрібно лише для того, щоб жовток не потемнів.

Легко очистити яйця допоможе всього один знайомий нам засіб – харчова сода. Думаємо, у всіх є упаковка на кухні. Якщо ні, купіть! Вона стане в нагоді вам не тільки в кулінарії, але і в прибиранні. Воістину універсальна річ.

Коли і скільки додавати

Найважливіше правило – не переборщити. На невеликий обсяг води досить 0,5 ч. л. соди. Якщо варите багато яєць, додайте максимум 1 ч. л. Вода з харчовою содою перетворюється в середо­вище з лужною реакцією. Луг робить шкаралупу більш крихкою. Що допомагає зняти її з яйця без особливих зусиль.

Навіть у такої елементарної страви є свої нюанси в приготуванні. Багато хто до цих пір не може очистити варені яйця без пошкодження білка. Інші помиляються з тривалістю варіння, тому і отримують позеленілий і гумовий жовток. І такі маленькі підказки здорово допомагають.

21.04.2022



Рівне-Ракурс №10 від 21.04.2022p. 
На головну сторінку