Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1066 від 28.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс мандрівника

Чому скло у машині пітніє і що з цим можна зробити

Взимку скло пітніє абсолютно у всіх машин, але у деяких моделях виробники передбачили системи, що запобігають виникнення цієї проблеми, а у деяких – ні. Розповідаємо, чи є прості способи забезпечити комфортну і безпечну їзду за будь-якої погоди.

Скло пітніє найчастіше під час дощу і у зимовий час, коли на вулиці волого. Погана видимість дратує водіїв, до того ж, їздити з запітнілими вікнами небезпечно та й неможливо, а постійно протирати лобове скло від серпанку, що з’являється на очах, погодьтеся, не дуже вдале заняття під час керування автомобілем. Постійно запітніле скло сильно відволікає водія від керування транспортним засобом.

Пітніють вікна через різницю температур у салоні автомобіля і на вулиці. Оскільки у салоні тепліше, волога конденсується на холодному склі. Відповідно, щоб скло пітніло менше, потрібно хоча б трохи вирівняти різницю температур і скоротити вологість всередині салону автомобіля.

Як боротися з проблемою

Увімкніть кондиціонер – це найпростіший варіант. Він дуже швидко сушить повітря.

Увімкніть піч одночасно з вентиляційною системою і спрямуйте потік повітря на лобове скло, включивши забір з вулиці.

Відкрийте передні бічні вікна.

Намагайтеся також, щоб волога не потрапляла у салон автомобіля. Не зберігайте у салоні мокрі парасольки та інші вологі речі.

Намагайтеся обтрушувати взуття від снігу і води. Якщо на гумових килимках утворилися калюжі, зливайте їх хоча б на ніч перед тим, як поставити автомобіль на стоянку.

Розкладіть під сидіннями пакетики з силікагелем. Цей спосіб допомагає скоротити кількість вологи у салоні.

Протирайте скло у машині серветками з мікрофібри. Вони швидко видаляють вологу і до того ж очищають скло від інших забруднень.

Згадайте, чи давно ви замінювали салонні фільтри, адже засміченість салонного фільтра призводить до того, що він погано поглинає вологу і пил, і у машині пітніє скло.

Придбайте антидощ. У магазинах автомобільної хімії великий вибір всіляких засобів, основним завданням яких є протистояння утворенню крапель води у вигляді конденсату і випарів. Такі засоби створюють на поверхні захисне покриття, що не дає накопичуватися волозі. Причому антидощ або антиконденсат можна використовувати і всередині, і зовні. Щоб не переплутати, уважно читайте інструкції.

28.04.2022



Рівне-Ракурс №10 від 28.04.2022p. 
На головну сторінку