Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №294 від 31.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ігри інтелектуалів

Показовий матч Хмари та Ротаня

Сезон відкрито

Всьоме в Україні стартував національний відбірковий етап Всесвітніх кіберігор (World Cyber Games 2007)

За словами голови правління компанії “Samsung” в Україні (яка є офіційним спонсором Всесвітніх кіберігор) пана Джей Чан Йона, подібні заходи є корисними для молоді, адже таким чином можна знайти нових друзів, подолати культурні та мовні бар’єри. Крім того, такий досвід допомагає краще вивчити комп’ютер і стати повноправним членом сучасного інформатизованого суспільства. Всесвітній чемпіонат є справедливим турніром, де перемагають дійсно найспритніші та найсильніші геймери.

У новому сезоні, як і минулого року, регіональні відбіркові ігри пройдуть у кращих комп’ютерних клубах Львова, Донецька, Дніпропетровська, Одеси, Сімферополя, Києва та Харкова (із сьомого по дванадцяте серпня). Потім у столиці пройде національний фінал, за підсумками якого і буде відібрано збірну України з комп’ютерних ігор для поїздки на фінальну частину світової першості, що пройде у Сіетлі (США).

Нагадаємо, що за право називатися найсильнішим гравці змагатимуться у чотирьох ігрових дисциплінах за бажанням: FIFA 2007, Counter-Strike, StarCraft: Brood War і WarCraft ІІІ: Frozen Throne.

Паралельно із національним фіналом у Києві, проходитимуть і любительські турніри для гравців, що не беруть участь у відбіркових змаганнях. На думку організаторів, таке нововведення дозволить долучитися до свята кіберігор кожному, незалежно від рівня майстерності та вмінь.

Слід сказати, що Україна є вже визнаною у світі кіберігор державою. Минулого року українці Михайло Новопашин та Олег Хмара стали золотими призерами першості Європи у номінаціях WarCraft та FIFA відповідно.

Після присвяченої відкриттю сезону прес-конференції, що відбулася у столичному Домі футболу, журналісти могли особисто взяти участь у кібер-міні-турнірі, а також поспостерігати за показовим майстер-матчем FIFA 2007 між визнаним геймером Олегом “Walkman” Хмарою та гравцем реальної збірної України з футболу Русланом Ротанем.

До слова, у планах організаторів ще багато ідей популяризації кіберспорту. Зокрема, розширення географії національних відбіркових змагань. Тож, можливо, наступного року такі ігри пройдуть і в одному із рівненських комп’ютерних клубів.

31.05.2007Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 31.05.2007p. 
На головну сторінку