Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №298 від 29.06.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Так тримати!

Рівнянка Любов Семенюк – чемпіонка Європи

Рівнянка Любов Семенюк – чемпіонка Європи

та бронзовий призер світової першості з пауерліфтингу

Золоту медаль чемпіонату Європи із пауерліфтингу та бронзову нагороду світового форуму виборола рівнянка Любов СЕМЕНЮК на відкритій першості Старого Світу серед спортсменів-параолімпійців, що проходила у грецькому місті Кавала. Усього на турнірі змагалися більше трьохсот спортсменів із сорока країн світу. Такі вдалі результати дозволили Любові Адамівні отримати ще й ліцензію на право виступів на Параолімпійських іграх 2008 року у Китаї. участок

Головною суперницею рівнянки у Греції стала російська спортсменка (як і на минулому світовому форумі, що проходив у Південній Кореї), яка у підсумку і посіла друге місце. Бронзові нагороди європейської першості дісталися представниці Болгарії.

За словами пані Семенюк, європейське золото дісталося ій відносно легко.

- Відрив від росіянки у підсумку виявився солідним. У першому підході до снаряду конкурентка підняла дев’яносто п’ять кілограмів, а я - сто два, - розповідає Любов Адамівна. - Потім опонентка намагалася підкорити сотню, але вагу не зарахували. Я ж почергово піднімала сто сім і сто дванадцять кілограмів - пристойний результат. Тож, у підсумку випередила росіянку аж на сімнадцять кілограмів. Перше місце у Європі виграла уже після першої спроби, - підсумовує рівнянка. - Але, окрім медалі, переді мною стояло завдання ще й посісти якомога вище місце у рейтингу, тож зупинятися після вдалого результату не мала права.

Одразу після міжнародних змагань Любов Семенюк з легкістю перемогла у своїй ваговій категорії і на відкритому чемпіонаті Рівненської області із пауерліфтингу. Тепер на спортсменку чекає період підготовки до Параолімпійських ігор, що пройде у два етапи: спочатку у Рівненському облцентрі “Інваспорт”, а потім - на базі параолімпійської національної збірної України в Євпаторії.

Проте, краще та ефективніше підготуватися до змагань спортсменці можуть завадити неспортивні фактори. По-перше, досі не вирішена проблема із житлом чемпіонки. Нагадаємо, що квартира Любові Адамівни знаходиться на другому поверсі, а самотужки подолати відстань у двадцять п’ять сходинок жінка, що пересувається у візку, не може.

За словами директора облцентру “Інваспорт” Віктора Кучера, наразі вирішується проблема встановлення до квартири пані Семенюк підйомника.

Крім того, Любов Адамівна, як, зрештою, і інші спортсмени-параолімпійці, аби не втрачати спортивної форми і продовжувати тренування, змушена потрапляти до приміщення облцентру “Інваспорт” через резервний вхід, що, звісно, створює великі незручності. Справа у тому, що перед парадним входом закладу розпочалися будівельні роботи - ведеться реконструкція приміщення колишньої поліклініки №2, забарикадований вхід і до аптеки на Поштовій 5, де спортсмени-інваліди отримували необхідні ліки.

Чи знайде міська влада вихід із ситуації, що склалася, - невідомо.

29.06.2007Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 29.06.2007p. 
На головну сторінку